Степанов відповів щодо посилення карантину на Великдень
Категорія
Україна
Дата публікації

Степанов відповів щодо посилення карантину на Великдень

Степанов відповів щодо посилення карантину на Великдень
Джерело:  online.ua

Міністерство охорони запевнило, що не передбачає посилювати карантинні обмеження в Україні на тлі наближення Великодня.

Джерело: РБК-Україна

За словами міністра Максима Степанова, також не передбачається посилювати карантин на період травневих свят.

Посадовець виступив перед представниками ЗМІ біля будівлі Верховної Ради. Він звернув увагу на дієвість адаптивного карантину, який чинний наразі у всіх регіонах України.

“Ми не казали про нові обмеження. Ми не плануємо змін до нашого адаптивного карантину, де все чітко викладено. Він працює. Ми це бачимо зараз, як би його безапеляційно не намагалися критикувати. Але всі ми побачили, що він є повністю дієвим”, - наголосив Степанов.

Він зауважив, станом на середину квітня епідемічна ситуація в Україні продемонструвала повільне покращення. Якщо люди дотримуватимуться карантинних правил безпеки, безпосередньо Київ, який живе у режимі локдауну, зможе залишити “червону зону” карантину вже до свят.

Карантин на Великдень

Утім, раніше міністр Степанов висловлювався про певну ймовірність введення посилених обмежень на свята. Він посилався на “особливий режим” на період Великодня та травневих свят.

Наразі майже половина всіх областей знаходиться в “червоній зоні” адаптивного карантину. Столичний Київ ввів з 5 квітня посилений режим, який переводить роботу громадського транспорту на спеціальні картки-перепустки, що видають на всім.

Напередодні київський локдаун пролонгували до 30 квітня та послалися на загострену епідемічну ситуацію по всій Україні.

“Я закликаю правоохоронців контролювати дотримання протиепідемічних правил установами, закладами та громадянами. Іще раз підкреслю, що керівники установ, підприємств та закладів мають відправити співробітників на дистанційну роботу. Або, кому можливо, надати відпустки”, - оголосив тоді мер Віталій Кличко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?