Столтенберг оцінив ймовірність виходу США з НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Столтенберг оцінив ймовірність виходу США з НАТО

Єнс Столтенберг
Джерело:  Bloomberg

Генсек НАТО Єнс Столтенберг переконаний у тому, що США не вийдуть зі складу блоку, навіть якщо новим президентом Штатів знову стане Дональд Трамп.

США залишаться членом НАТО за будь-яких обставин

Єнс Столтенберг пообіцяв, що Альянс не втратить США, оскільки в інтересах безпеки офіційного Вашингтона мати понад 30 потужних союзників.

Він також звернув увагу на те, що нічого подібного немає ані Китай, ані Росія, тому Штати ніколи не захочуть покинути Альянс.

За словами генсека НАТО, під час зустрічей він ніколи не чув від Дональда Трампа про те, що США відмовляться допомогти Європі, якщо вона зазначає вторгнення ворога.

Єнс Столтенберг вкотре нагадав, що головний докір колишнього президента Сполучених Штатів до нього полягала в тому, що європейські союзники не витрачають достатньо коштів на оборону.

Однак, що важливо розуміти, після вторгнення РФ в Україну європейські союзники почали стрімко нарощувати ці витрати.

Тож нам є що розповісти про розподіл (фінансового — ред.) тягаря, — наголосив генсек НАТО.

Що Трамп говорить про членство США в НАТО

Чутки про те, що Штати можуть вийти зі складу Альянсу почали ширитися після гучного зізнання єврокомісара з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретона.

Він нещодавно розказав, що Трамп за часів свого президентства обіцяв вивести США з Північноатлантичного альянсу і говорив, що Європа не має розраховувати на допомогу у разі війни.

Ексочільник Білого дому виступив з новою заявою з цього приводу.

(Вихід США з НАТО — ред.) залежить від того, чи будуть вони (інші держави НАТО. — ред.) ставитися до нас належним чином… Подивіться, НАТО скористався нашою країною. Європейські країни скористалися, — заявив Трамп.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?