Суд скасував рішення ЦВК про перемогу Вірастюка на довиборах
Категорія
Політика
Дата публікації

Суд скасував рішення ЦВК про перемогу Вірастюка на довиборах

Суд скасував рішення ЦВК про перемогу Вірастюка на довиборах
Джерело:  online.ua

У Верховному суді ухвалили рішення про скасування протоколу Центральної виборчої комісії, який раніше затвердив перемогу Василя Вірастюка на довиборах у Верховну Раду.

Джерело: мережа ОПОРА

За оприлюдненими подробицями, йдеться про визнання результатів виборів у 87-му окрузі, де згаданий спортсмен балотувався від партії “Слуга народу”.

“Крім того, вказаною постановою Суд скасував пункти 1 та 2 Постанови ЦВК від 19 травня, якою визнано недійсним голосування на 6 проблемних дільницях, де під час перерахунку бюлетенів виявлено менше голосів за Олександра Шевченка, ніж у первинних протоколах дільничних виборчих комісій”, - заявили в ОПОРІ.

Центральна виборча комісія зобов’язана судом встановити результати вибори в одномандатному окрузі з урахуванням висновків судового рішення, яке ухвалили під час розгляду цього політичного інциденту

Відповідну постанову ухвалили в Верховному суді як у відомстві першої інстанції. У разі виступу ЦВК чи безпосередньо Вірастюка з апеляцією, справу передадуть до Великої Палати Верховного Суду, а от вже рішення цієї структури стане у низці подій остаточним.

“На виконання рішення судів Центральна виборча комісія визнала недійсним голосування на 6 виборчих дільницях та встановила результати без врахування результатів на цих дільницях, склавши новий протокол з поміткою “Уточнений” та визнавши кандидата від “Слуги народу” Василя Вірастюка обраним депутатом. Таким чином, 3189 голосів виборців не підлягали врахуванню”, - нагадали у мережі.

Експерти зауважили, що найбільш збалансованим та демократичним рішенням у такій ситуації могла б стати організація повторних виборів.

Довибори в Раду

Окрім Вірастюка за депутатське крісло боролися Маруся Звіробій від "Європейської солідарності", Руслан Кошулинський від ВО "Свобода", Олександр Шевченко від партії "За майбутнє" (співвласник курорту "Буковель").

Саме останній ініціював розслідування з приводу результатів виборів на Прикарпатті. Інцидент триває з початку квітня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?