Суд визнав нардепа Дубінського винним у корупції
Категорія
Україна
Дата публікації

Суд визнав нардепа Дубінського винним у корупції

НАЗК
Дубінськ

За час повномасштабного вторгнення нардеп Олександр Дубінський отримав кілька підозр. За однією із них суд вже ухвалив вирок.

Суд визнав нардепа Дубінського винним у корупції

Так, 13 березня Печерський районний суд міста Києва визнав винним нардепа у порушенні встановлених законом вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Відповідно до вироку, Олександр Дубінський повинен буде сплатити штраф. НАЗК не вказує, про яку суму йдеться. Ймовірно, це штраф у розмірі 200 — 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 3 400 — 6 800 гривень.

Втім, посадовець ще має 10 днів, аби оскаржити рішення суду. Після того, як воно набере законної сили, відомості стосовно нардепа внесуть до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення. Щоправда, ця обставина не позбавить Дубінського мандата, адже включення до такого реєстру не є підставою для дострокового припинення повноважень нардепа України.

У чому "провинився" нардеп

Ще восени 2023 року Дубінському вручили протокол про адміністративне правопорушення. За даними правоохоронців, він використовував свій мандат задля вирішення приватних інтересів. Так, Дубінський скеровував відповідні звернення до МОЗ та ДБР.

Чиновник цікавився розглядом видачі йому дозволу на виїзд за кордон. Це є предметом кримінальної справи, де депутат виступає фігурантом.

Крім того, він намагався тиснути на слідство, вимагаючи перевірити керівництво правоохоронних органів, які розслідують кримінальні провадження, в яких він виступає підозрюваним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?