Сунак призначив нового голову МЗС Британії. Що про нього відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Сунак призначив нового голову МЗС Британії. Що про нього відомо

Девід Кемерон
Джерело:  Sky News

В уряді Великої Британії проводяться перестановки. Колишнього прем'єр-міністра Великої Британії Девіда Кемерона призначили новим міністром закордонних справ королівства.

Головою МЗС Великої Британії став експремʼєр

Колишній премʼєр-міністр Великої Британії Девід Кемерон став новим міністром закордонних справ в уряді Ріші Сунака.

Хоча останні сім років я був поза передовою політикою, я сподіваюся, що мій досвід – як лідера консерваторів протягом одинадцяти років і прем’єр-міністра протягом шести – допоможе мені допомогти прем’єр-міністру впоратися з цими життєво важливими викликами, – написав Девід.

Крім того, у рамках перестановок в уряді Ріші Сунака ексгалаву МЗС Джеймса Клеверлі призначили міністром внутрішніх справ замість Суелли Бравермен.

Браверман звільнили з посади міністра внутрішніх справ після її резонансної статті, у які вона звинуватила лондонську поліцію в упередженості на користь пропалестинських протестів.

Кемерону надали шляхетний титул довічного перства, щоб він міг обійняти посаду у Кабінеті міністрів. 

У Британії володарям довічного перства надається титул барона і право на місце в Палаті лордів, якщо вони мають відповідний вік та громадянство.

Офіс Сунака повідомив 13 листопада, що король Чарльз III схвалив надання Кемерону місця у Палаті лордів, дозволяючи йому повернутися до уряду, попри те, що він не був обраним членом парламенту.

У публікації в соціальних мережах Консервативної партії Британії стверджується, що сьогоднішня перестановка Сунака "зміцнює його команду в уряді для прийняття довгострокових рішень для світлого майбутнього".

Що відомо про нового голову МЗС Британії

Девід Камерон був премʼєр-міністром Великої Британії з 11 травня 2010 року до 13 липня 2016 року.

Кемерон був відсутній на політичній арені понад сім років після того, як у липні 2016 року після референдуму про вихід Великої Британії з ЄС залишив посаду прем’єр-міністра.

Під час його перебування на посаді, у 2016 році в Британії відбувся референдум, на якому британці майже порівну проголосували щодо виходу з Європейського Союзу (тоді явка становила 72,2%, а розподіл був 51,9% за брекзіт і 48,2% — проти). Країна була членом ЄС з 1976 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?