Сунак заявив про надання Україні найбільшої в історії партії дронів
Категорія
Україна
Дата публікації

Сунак заявив про надання Україні найбільшої в історії партії дронів

Уряд Великої Британії
Дрон

12 січня прем’єр Британії Ріші Сунак прибуде до Києва, де оголосить про надання Україні найбільшої в історії партії дронів та нового пакету допомоги.

Україна отримає від Британії новий пакет військової допомоги

Як зазначається, прем’єр Британії Ріші Сунак оголосить про надання Україні 2,5 млрд фунтів (понад 3 млрд доларів) військової підтримки.

У цьому пакеті будуть ракети великої дальності, засоби протиповітряної оборони та артилерійські снаряди.

Близько 200 млн фунтів стерлінгів спрямують на безпілотники: розвідувальні, ударні та морські дрони дальньої дії. Вказується, що це буде найбільша поставка безпілотників в Україну з будь-якої країни. 

Я тут з одним повідомленням: Велика Британія не відступить. Ми будемо з Україною в її найтемніші години й у кращі часи, що прийдуть. Британія вже є одним з найближчих партнерів України, тому що ми визнаємо, що їхня безпека — це наша безпека, — заявив Сунак.

Очікується, що він зустрінеться з рятувальниками, які ліквідовують наслідки російських авіаударів, і оголосить про виділення 18 млн фунтів стерлінгів на гуманітарну допомогу і допомогу у зміцненні енергетичної інфраструктури України.

Крім того, Британія надасть гроші та ресурси для вивчення англійської мови в Україні.

Що відомо про візит Ріші Сунака до Києва

Прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак 12 січня здійснить робочий візит до Києва та зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським.

Очікується, що Сунак підпише з Зеленським угоду про співпрацю у сфері безпеки. Вона передбачає обмін розвідданими, кібербезпеку, медичну та військову підготовку та оборонно-промислову співпрацю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?