Швеція приєдналася до Коаліції безпілотників для України
Категорія
Світ
Дата публікації

Швеція приєдналася до Коаліції безпілотників для України

Уряд Швеції
дрон

Швеція приєднується до співпраці щодо безпілотних літальних апаратів для України, більш відомої як Міжнародна коаліція безпілотників.

Головні тези:

  • Швеція долучилася до Коаліції безпілотників для України, що спрямована на підтримку обороноздатності країни через постачання і системне навчання пілотів дронів.
  • Участь Швеції в коаліції є важливим кроком у спільних закупівлях дронів для України з метою посилення її обороноздатності перед російською агресією.
  • Міністр оборони Швеції підписав угоду про приєднання до коаліції безпілотників на саміті НАТО у Вашингтоні, підтверджуючи важливість спільних дій для забезпечення безпеки України.
  • Коаліція безпілотників допомагає Україні протистояти російській агресії шляхом забезпечення додаткових ресурсів у вигляді дронів для розвідки та захисту на полі бою.
  • Співпраця із союзними країнами у галузі безпілотників відкриває нові можливості для розвитку українського оборонного потенціалу та зміцнення обороноздатності країни.

Швеція приєдналася до Коаліції безпілотників для України

Швеція разом з іншими країнами шляхом спільних закупівель підтримуватиме Збройні сили України дронами. У програму також може бути включено системне навчання.

Міністр оборони Швеції Поль Йонсон підписав угоду про приєднання до коаліції безпілотників від імені Стокгольма на саміті НАТО у Вашингтоні.

Дрони стали важливою частиною сучасної війни і мають величезне значення для України, щоб мати змогу зупиняти атаки Росії, насамперед на землі, і збирати інформацію на полі бою. Разом з іншими країнами ми підтримуватимемо Україну в коаліції з безпілотників щодо закупівель, постачання та навчання пілотів дронів, — заявив він.

Міністр зазначив, що участь Швеції в коаліції дронів додає важливий досвід і знання для розвитку шведського оборонного потенціалу в цій галузі.

Що відомо про Коаліцію безпілотників

Союзні країни об'єдналися в коаліцію безпілотників, щоб допомогти Україні протистояти російській агресії. Одним із важливих кроків у цьому напрямку стало створення коаліції з питань безпілотників. Ця ініціатива передбачає закупівлю та передачу Україні дронів для посилення її обороноздатності.

Зазначимо, що також міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен підписав угоду про міжнародне співробітництво у галузі безпілотників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?