Швеція створює підводний флот для протистояння РФ в Балтійському морі
Категорія
Світ
Дата публікації

Швеція створює підводний флот для протистояння РФ в Балтійському морі

Підводні човни Швеції
Джерело:  Politico

Швеція посилює власний підводний флот для збільшення власної присутності у Балтійському морі і стримуванні країни-агресорки РФ. 

Що відомо про наміри Швеції посилити присутність у Балтійському морі

Зазначається, що чотирьох існуючих підводних човнів Швеція готується додати ще два судна.

66-метрові дизель-електричні підводні човни, названі на честь двох шведських регіонів "Блекінге" і "Сконе", будуть введені в дію в 2027 і 2028 роках.

Це будуть перші підводні човни, побудовані Швецією з середини 1990-х років.

Вони матимуть завдання патрулювати східні райони Балтійського моря і відслідковувати та протидіяти морським операціям РФ.

За інформацією журналістів видання, будівництво Швецією нових підводних човнів є загальною тенденцією останнього часу для країн Північної Європи.

Зокрема, Норвегія нещодавно замовила чотири підводні човни у Німеччині.

Нідерланди розглядають можливість замовити 4 підводні човни у Німеччині або Франції.

Данія, яка позбулася свого підводного флоту в 2004 році, теж подумує про те, щоб знову відродити його.

Автори матеріалу зазначають, що відновлення підводного флоту відбувається на тлі демонстративних зусиль РФ збільшити власний підводний флот.

Так, у грудні президент Володимир Путін позував у доці заводу в Сєверодвінську на тлі двох нових субмарин — "Красноярськ" та "Імператор Олександр Третій".

Згідно з доповіддю агентства оборонних досліджень Швеції, до 2030 року російський флот буде налічувати 50 підводних човнів. 

З Балтійським морем важко мати справу, якщо у вас немає необхідного досвіду, і той факт, що в НАТО вступає країна, для якої це задній двір, з таким регіональним досвідом, повинен полегшити вирішення оперативних питань, - зазначає колишній командир шведського підводного човна, а нині фахівець з планування операцій Військово-Морських сил країни Карл Гюленіус

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?