Швейцарія відреагувала на інформацію про постачання її патронів для ЗСУ
Категорія
Світ
Дата публікації

Швейцарія відреагувала на інформацію про постачання її патронів для ЗСУ

патрони
Джерело:  online.ua

Як повідомляє Державний секретаріат з економічних питань Швейцарії, він уже розпочав розслідування після повідомлення журналістів про нібито постачання патронів швейцарського виробництва в Україну.

У Швейцарії стартувало розслідування після повідомлення ЗМІ про постачання її патронів в Україну

16 листопада швейцарська газета Neue Zürcher Zeitung оприлюднила статтю, в якій мовилося про те, що польська компанія UMO SP реекспортувала в Україну боєприпаси, вироблені компанією SwissP Defence.

Також журналісти звертають увагу на дані видання DefenseOne, яке декілька тижнів тому заявляло про два випадки ввезення в Україну 145 тисяч снайперських набоїв і 500 тисяч патронів для штурмових гвинтівок.

Як зазначає редакція газети NZZ, якщо такий експорт дійсно відбувся, то він порушив політику Швейцарії, яка забороняє реекспорт військового обладнання й товарів у країни, де тривають війни чи локальні конфлікти.

Що також важливо розуміти, така приватні компанії, як UMO SP, не зобов'язані підписувати дозвіл на реекспорт.

Як ці дані коментує влада Швейцарії

Державний секретаріат з економічних питань Швейцарії, що займається дозволами на реекспорт, уже офіційно підтвердив журналістам, що розпочав розслідування з цього питання, однак поки не збирається розкривати жодних деталей.

Представники польської компанії UMO SP продовжують стверджувати, що всі їхні міжнародні контракти "виконуються з обережністю, відповідно до процедур сертифікації та правил відповідності".

Ми не виявили жодної тривожної інформації або порушень процедур у випадку, описаному у ЗМІ. Всі угоди підлягають ретельному контролю з боку уряду країни-експортера і наглядових установ при польському уряді, - стверджують там.

Що важливо розуміти, станом на сьогодні нейтралітет Швейцарії забороняє поставляти зброю безпосередньо в зони бойових дій.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?