Священики РПЦ знущаються з викрадених Росією українських дітей
Категорія
Світ
Дата публікації

Священики РПЦ знущаються з викрадених Росією українських дітей

викрадені українські діти
Джерело:  online.ua

У межах спільного масштабного розслідування російського опозиційного студентського журналу DOXA та ресурсу Kidmapping стало відомо про велику роль Російської православної церкви у знищенні ідентичності викрадених росіянами українських дітей. 

Головні тези:

  • РПЦ відіграє важливу роль у викраденні та русифікації українських дітей, що були вивезені до Росії.
  • Священнослужителі РПЦ активно заохочують українських дітей до хрещення та вступу до проросійських організацій.
  • РПЦ співпрацює з кремлівськими чиновниками у процесі русифікації та військової індоктринації української молоді.
  • В Україні вимагають заборонити РПЦ через її роль у викраденні українських дітей та підтримку російської окупації.

РПЦ активно проводить русифікацію неповнолітніх українців

Як вдалося дізнатися розслідувачам, уже у перші дні повномасштабного вторгнення РФ в Україну росіяни почали активно викрадати дітей з дитячих будинків та інтернатів в окупованій Донецькій області.

Тоді їх вивозили до Ростовської області Росії, де їх відвідав митрополит Ростовський і Новочеркаський Меркурій (Ігор Іванов), який розповідав їм про ворожу церкву.

Що також важливо розуміти, у Росії дуже багато разів закликали викрадених неповнолітніх українців до хрещення в РПЦ і, а також підштовхували їх вступати до різних "військово-патріотичних" молодіжних організацій в Росії.

Викрадені діти з окупованих Донецької та Луганської областей неодноразово перебували у притулках РПЦ у Воронезькій області, де священнослужителі РПЦ та пов'язані з нею чиновники проводять "військово-патріотичні" заходи для неповнолітніх, щоб заохотити проросійські настрої та відрізати дітей від їхньої української ідентичності, — йдеться в розслідуванні.

Красномовним фактом також залишається те, що скандальна російська омбудсманка Марія Львова-Бєлова, проти якої Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт через її роль у сприянні викраденні українських дітей, одружена зі священником РПЦ.

Наразі відомо, що разом вони усиновили депортовану українську дитину з Маріуполя, що підкреслює особисту участь РПЦ та інших кремлівських чиновників у депортації українських дітей. 

Дивіться також документальну стрічку "Понівечене дитинство", яку створила команда Online.UA. Вона розкриває правду про викрадення Росією українських дітей з тимчасово окупованих територій України.

Артем «Східний» Карякін закликав Раду заборонити РПЦ в Україні

Військовослужбовець ЗСУ та партизан Артем “Східний” Карякін звернувся до українського парламенту — він просить негайно підтримати законопроєкту №8371 про заборону РПЦ в Україні.

За словами воїна, адептам ФСБ в особі РПЦ не місце у нашій країні, особливо у момент тотальної війни за право існування нашої нації у незалежній Україні.

Звертаюся також до побратимів із різних підрозділів ЗСУ з проханням записати аналогічні звернення та підтримати важливу ініціативу, яка, я впевнений, врятує жодну тисячу життів українців

Артем “Східний” Карякін

Артем “Східний” Карякін

Військовослужбовець ЗСУ та партизан

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?