Такого брехуна не було ніколи. Джемілєв щодо розмови з Путіним про Крим — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Такого брехуна не було ніколи. Джемілєв щодо розмови з Путіним про Крим — відео

Мустафа Джемілєв
Джерело:  online.ua

На початку російської окупації Криму лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв мав розмову з російським президентом Володимиром Путіним. В інтерв'ю online.ua Джемілєв розповів, про що вони говорили та як можна жити поруч з Росією у майбутньому.

Джемілєв розкрив деталі розмови з Путіним 

Відповідаючи на питання, чи міг би цей дзвінок змінити хід подій, якби розмова була іншою, Мустафа Джемілєв каже, що якби він пішов на угоду з Путіним, кримські татари сказали б, що “був у нас один лідер, але теж виявився покидьком”.

І вони правильно б сказали, тому що у нас дуже хороша історична пам'ять і погоджуватися на те, щоб знову бути у складі Російський імперії, яка всю історію тільки і робила, що займалася пакостями проти нашого народу, знищувала його, робила так, що ніхто нас не сприймав, неприпустимо.

Я знаю свій народ, тому я відповідав у такому дусі, який буде сприйнятий нашим народом.

Як бути з РФ в майбутньому

Коли з Путіним розмовляли на цю тему, я йому з перших слів сказав: “Пане Путін, я приїхав сюди не для того, щоб вам давати якісь поради. У вас тут сотні радників. Я приїхав як представник корінного народу висловити свою думку. Ви робите велику помилку — ви на довгі роки псуєте відносини між нашими країнами”.

Джемілєв згадує, що Путін сказав йому: “Зачекайте ще 4 дні. 16 березня буде референдум. Ми з'ясуємо волю народу”.

Я відповів: “Ви ж розумієте, що ніхто ваш референдум визнавати не буде. Він суперечить міжнародному праву та головне — внутрішньому українському законодавству. У нас референдум по-іншому проводиться, по всій країні повинен проводитись, якщо стосується території України. А кримськотатарський народ, корінний народ Криму, в особі Меджлісу кримськотатарського народу вже прийняв рішення бойкотувати ваш референдум”. Він — знову за своє.

Лідер кримськотатарського народу додає, що санкції з РФ не знімуться, доки не буде звільнений Крим і будь-яка влада, яка прийде на зміну Путіну, навіть якщо вона буде гіршою, розумітиме, що якщо вона хоче розвитку, то обов'язково потрібно звільняти захоплені території.

Іншого шляху просто немає. Інший шлях — шлях перетворення Росії на Північну Корею, хоча вона поступово великими кроками йде у цьому напрямку. Так чи інакше Крим буде звільнено. Іншого просто виходу нема. Якщо Росія не хоче підписати собі смертний вирок.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?