Талібан оголосив про загальну амністію для посадовців Афганістану
Категорія
Світ
Дата публікації

Талібан оголосив про загальну амністію для посадовців Афганістану

Талібан оголосив про загальну амністію для посадовців Афганістану
Джерело:  online.ua

Нове керівництво Афганістану, яке складається з лідерів руху “Талібан”, ухвалило рішення про введення всеосяжної амністії в країні для посадовців, які працювали на попередню доталібівську систему влади.

Джерело: Agency France Press

За оприлюдненими даними, лідеру руху навіть закликали всіх держслужбовців повернутися до роботи, яку вони виконували й продовжити таким чином жити без переламних змін.

“Для всіх оголошена загальна амністія... так що ви повинні почати своє повсякденне життя з повною впевненістю”, - наголосили в “Талібані”.

До цього моменту не була зрозуміла позиція нового режиму стосовно бюрократичної системи влади та її представників. Люди знаходилися у стані занепокоєності й відвертого страху - багато з колишніх посадовців намагалися залишити Афганістан.

Перш за все не було зрозуміло, яка доля чекає на людей, що співпрацювали зі Сполученими Штатами. Навіть президент Афганістану через власні страхи втік з держави під час взяття талібами Кабулу.

Упродовж тижнів, в які тривав наступ талібів на столицю, повідомлялося про репресії та навіть страти у різних провінціях, що переходили під контроль угруповання. Через це робили заяву у Євросоюзі про потенційну ізоляцію та невизнання нової влади в Афганістані, яка захопила державу силою.

Ситуація в Афганістані

Тисячі людей упродовж останніх діб намагалися залишити країну через аеропорт Кабулу - єдиний для того шлях, оскільки наземні перетини кордону охороняє “Талібан”.

У цих спробах сталося принаймні декілька трагічних інцидентів - іноземні медіа оприлюднили відео, які демонструють, що люди чіпляються ззовні за військовий літак США - він стартує з аеропорту. Декілька людей, які намагалися втриматися, впали з надзвичайної висоти.

Принаймні декілька людей загинули через тисняву, яка була спровокована страхом людей перед талібами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?