Танки Leopard і ППО Skyranger. Rheinmetall планує виробляти в Україні нове озброєння
Категорія
Україна
Дата публікації

Танки Leopard і ППО Skyranger. Rheinmetall планує виробляти в Україні нове озброєння

ППО Skyranger
Джерело:  Bild

Німецький оборонний концерн Rheinmetall планує виробляти на заводі в Україні гібриди танків Leopard і ППО Skyranger. Прототип уже представили в Парижі на збройовій виставці Eurosatory 2024 року.

Головні тези:

  • Rheinmetall планує виробляти в Україні гібриди танків Leopard і ППО Skyranger для забезпечення повноцінної системи ППО сухопутних військ.
  • Інтеграція вежі зенітного комплексу Skyranger з гарматою на танкове шасі Leopard 1 дозволить встановлювати додаткове обладнання для виявлення та супроводу цілей.
  • Запуск виробництва бойових машин піхоти Lynx в Україні є частиною спільного підприємства між АТ “Українська оборонна промисловість” та Rheinmetall.
  • Україна стає партнером у виготовленні сучасної бронетехніки, що сприятиме підвищенню обороноздатності країни.
  • Плани Rheinmetall на виробництво озброєння в Україні свідчать про розвиток української оборонної промисловості та зростання міжнародного співробітництва.

Rheinmetall планує виробляти на заводі в Україні гібриди танків Leopard і ППО Skyranger

Як пише Bild, Rheinmetall інтегрувала бойове відділення з вежею зенітного комплексу Skyranger з 35-мм гарматою на танкове шасі Leopard 1 замість оригінальної колісної платформи БТР Boxer.

Це дасть змогу системі рухатися пересіченою місцевістю разом з іншою важкою гусеничною бронетехнікою, що зробить її повноцінною системою ППО сухопутних військ.

Представник Rheinmetall Берн Бернхард зазначив, що у концерну багато танків Leopard 1, на шасі яких можна встановлювати вежі Skyranger. І інтеграція 4,5-тонного модуля на танкове шасі також може дати змогу встановлювати додаткове обладнання, яке використовуватиметься для виявлення та супроводу цілей.

Ще одна перевага полягає в тому, що таке рішення посприяє збільшенню готових до пуску ракет у пусковій установці.

Відомо, що поки що завод, побудований на заході України, переважно займається ремонтом пошкоджених під час боїв танків Leopard 1 і БМП Marder.

Однак у найближчому майбутньому там ремонтуватимуть передані ЗСУ Leopard 2, а також танки інших країн. Зазначається, що більшість БМП Marder, які приходять на ремонт на цей завод, підірвалися на міні.

Розташування відкритого в Україні заводу Rheinmetall засекречено.

Завод Rheinmetall в Україні

У першій половині червня 2024 року стало відомо, що АТ "Українська оборонна промисловість" і німецький оборонний гігант Rheinmetall запустили в Україні перший цех із ремонту та виробництва бронетехніки в рамках створеного спільного підприємства.

Німецький концерн Rheinmetall планує запустити в Україні виробництво бойових машин піхоти Lynx.

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишин заявив, що йдеться про одну з найсучасніших БМП.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?