ТЦК почне викликати 25-річних для уточнення даних і медогляду
Категорія
Україна
Дата публікації

ТЦК почне викликати 25-річних для уточнення даних і медогляду

Генштаб ЗСУ
ЗСУ

Територіальні центри комплектування будуть викликати громадян, які перебували на військовому обліку призовників та досягли 25-річного віку для уточнення облікових даних, проходження медичного огляду та оформлення військово-облікових документів.

Виклик до ТЦК призовників

Генштаб ЗСУ нагадав, що президентом України Володимиром Зеленським було підписано Закон України від 30.05.2023 № 3127-IX "Про внесення змін до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу".

Ним було зменшено з 27 до 25 років вік перебування громадян на військовому обліку призовників.

Тож тепер громадяни, які досягли 25-річного віку, підлягатимуть зняттю з військового обліку призовників та взяттю на військовий облік військовозобов'язаних.

У Генштабі зазначили, що удосконалення організації військового обліку призовників проводять у контексті реформування системи підготовки громадян до проходження військової служби та готовності до виконання конституційного обов'язку із захисту Батьківщини.

Зеленський підписав закон про зменшення мобілізаційного віку

2 квітня Зеленський підписав закон про зменшення призовного віку з 27 до 25 років.

Верховна Рада ухвалила його ще 30 травня 2023 року, але президент не підписував законопроєкт.

Ініціатором законопроєкту виступив Кабінет міністрів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?