Телескоп "Джеймс Вебб" сфотографував дивний знак питання в далекому космосі
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Телескоп "Джеймс Вебб" сфотографував дивний знак питання в далекому космосі

Телескоп "Джеймс Вебб" сфотографував дивний знак питання в далекому космосі
Джерело:  online.ua

Космічний об’єкт у формі знака питання, що сяє, помітили на одному з останніх зображень, зроблених космічним телескопом NASA "Джеймс Вебб" — і вчені вважають, що знають, що це може бути.

Джерело: CNN

Що побачили вчені на новому фото від Джеймса Вебба

На фото телескопа від 26 липня зображена пара молодих зірок під назвою Herbig-Haro 46/47. Їх хнайшли на відстані 1470 світлових років від нас у сузір’ї Вела в галактиці Чумацький Шлях.

Зірки все ще активно формуються та тісно обертаються одна над одною.

За ними спостерігали та вивчали космічні та наземні телескопи з 1950-х років, але високочутливий телескоп Вебба дозволив отримати найвищу роздільну здатність і найдетальніше зображення.

NASA/ESA/CSA/Джозеф ДеПаскуале (STScI)

Поява цього загадкового знака питання залишає більше запитань, ніж відповідей. Космічний знак питання не спостерігали і не вивчали, тому вчені не зовсім впевнені щодо походження та складу об’єкта.

Але у них є кілька ідей на основі його форми та розташування.

Чим може бути космічний знак питання

Перше, що можна виключити, це те, що це зірка в Чумацькому Шляху. Телескоп Вебба зазвичай дозволяє побачити шість або вісім зіркових «зубців», якщо ви придивитеся уважно, — сказав Метт Каплан, доцент кафедри фізики в Університеті штату Іллінойс.

Крістофер Брітт науковець з Інституту, який керує науковою діяльністю телескопа Вебба, каже, що це може бути злиття двох галактик, які, ймовірно, знаходяться на відстані мільярдів світлових років від нас, набагато далі, ніж Herbig-Haro 46/47.

Ймовірно, цей конкретний об’єкт було помічено вперше, кажуть експерти, але злиття галактик у форму, схожу на знак питання, відбувалося й раніше. Більшість галактик мали кілька подібних взаємодій протягом своєї історії, але вони тривали недовго.

Немає способу закріпити щось (у) космосі. Сонце рухається, коли воно обертається навколо галактики, а галактика, яка складається із зірок, рухається в будь-якому напрямку, в якому її тягне гравітація, — сказав Каплан.

Ця інтеграція також є кінцевою долею нашої власної галактики, яка зіллється з галактикою Андромеди приблизно через 4 мільярди років, але яку форму вони утворять, невідомо.

Читайте також:

  • Учені вигадали новий спосіб регулярної доставки астронавтів і вантажів на Місяць і назад

  • Телескоп "Габбл" знайшов незвичайну спокійну галактику — фото

  • Як цукрова вата. Астрономи відкрили дуже дивну планету

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?