Теракт у «Крокус Сіті Холі» у Підмосков'ї. Є загиблі — відео
Категорія
Події
Дата публікації

Теракт у «Крокус Сіті Холі» у Підмосков'ї. Є загиблі — відео

Пожежа
Джерело:  online.ua

У Росії у Красногорську Московської області у концертному залі "Крокус Сіті Хол" перед концертом гурту "Пікнік" сталася стрілянина. Є загиблі та поранені. У будівлі вирує пожежа, завалився дах.

Стрілянина та вибухи у «Крокус Сіті Холі»: що відомо

Ввечері 22 березня у підмосковному Красногорську стався теракт у концертному залі “Крокус Сіті Хол”

Про це пише російське видання “Медуза”.

За даними видання, 10-12 людей убиті, ще десятки поранені. При цьому телеграм-канал "112" стверджує, що 40 людей загинули і понад 100 поранено внаслідок стрілянини в "Крокус Сіті Холі". Офіційно кількість загиблих та поранених не називається.

Сьогодні ввечері перед початком заходу в концертному залі в місті Красногорськ невідомі чоловіки в камуфляжному одязі увірвалися в будівлю і почали стрілянину. Кількість постраждалих уточнюється, у будівлі розважального центру почалася пожежа, триває евакуація громадян, — заявили у Генпрокуратурі РФ.

Там додали, що на місці події координує діяльність спеціальних служб і правоохоронних органів прокурор Московської області Сергій Забатурин.

Пожежники вивели близько 100 людей із підвалу в "Крокус Сіті Холі", повідомили в МНС.

Проводяться роботи з порятунку людей із даху будівлі за допомогою підйомних механізмів, — додали у відомстві.

За словами очевидців, нападники кинули гранату або запальну шашку, унаслідок чого почалася пожежа. Люди, які перебували в залі, лягли на підлогу, щоб врятуватися від стрілянини, лежали хвилин 15-20, після чого стали вибиратися поповзом. Багатьом вдалося вибратися.

Будівлю "Крокуса" підпалили, дим піднімається на багато метрів. Повідомлялося, що пожежники не могли одразу розпочати гасіння й очікували на прибуття спецпризначенців. Ті, хто вижив, тим часом сховалися на мінус 1 поверсі, повідомляли "Важные истории".

За даними телеграм-каналу Baza, у будівлі "Крокус Сіті Холу", охопленій вогнем, могли перебувати до 100 осіб. Частина людей могла сховатися на мінус першому поверсі, частина відрізана вогнем на четвертому поверсі.

У будівлі концертного залу зруйновано дах, повідомляють очевидці.

За даними "Медузи", площа пожежі в "Крокус Сіті Холі" може становити до трьох тисяч квадратних метрів.

У Красногорськ до "Кроскус Сіті Холу" направлено понад 50 бригад швидкої допомоги, повідомляє пресслужба МОЗ Московської області. Госпіталізовано перших постраждалих.

У цей самий час, як повідомляють місцеві ЗМІ, у Росії перестав працювати Telegram, ускладенене завантаженя фото і відео.

Мер Москви Сергій Собянін повідомив, що скасував цими вихідними в Москві всі спортивні, культурні та інші масові заходи.

У будівлі концертного залу - штурм спецназу, чути стрілянину.

Новина доповнюється…

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?