Теракт у «Крокус Сіті Холі». У Росії придумали ще один «український слід»
Категорія
Події
Дата публікації

Теракт у «Крокус Сіті Холі». У Росії придумали ще один «український слід»

Пожежа
Джерело:  online.ua

Слідчий комітет країни-агресорки повідомив про затримання ще одного підозрюваного у справі про напад на концертний зал "Крокус Сіті Хол" у Красногорську під Москвою. Відомство заявляє, що затриманий брав участь у схемі фінансування передбачуваних виконавців нападу.

У Росії знову знайшли “український слід” у теракті під Москвою

СКР повідомив, що клопотатиме в суді про арешт нового підозрюваного. Жодних змістовних подробиць не наводиться.

Також відомство країни-агресорки вкотре заявило, що нібито отримало докази зв'язку нападників на "Крокус Сіті Хол" з Україною. Буцімто виконавці теракту отримували значні суми грошових коштів та криптовалюти з України.

За версією російського Слідкому, докази були отримані під час дослідження вилучених у затриманих технічних засобів та за допомогою аналізу їх фінансових операцій. При цьому жодної додаткової інформації у відомстві не надали.

Теракт у “Крокус Сіті Холі”: що відомо

Збройна атака на відвідувачів "Крокус Сіті Хол" відбулася увечері 22 березня. У будівлі перебувало понад 6 тис людей. Загинули 143.

Після подій 22 березня у Росії порушено кримінальну справу про тероризм. Слідчий комітет раніше повідомляв про затримання 12 підозрюваних. Відомо про арешт восьми з них.

Про свою причетність заявило афганське крило терористичної організації "Ісламська держава". Воно опублікувало відео нападу, знятого з камери, закріпленої на тілі одного зі стрільців.

Про український слід у справі заявив раніше глава Росії Володимир Путін. Проте він не навів доказів слідства, які б підтверджували цю версію. Агентство Bloomberg із посиланням на джерела повідомляло, що у цю версію не вірять навіть в оточенні президента.

Як повідомлялося, у Білому домі категорично заперечили, що атака терористів ІДІЛ на підмосковний "Крокус Сіті Хол" начебто має певний зв’язок із зусиллями спецслужб України, як продовжують стверджувати в Кремлі.

Інститут вивчення війни у своєму звіті написав, що російська влада своїми заявами про нібито причетність України до теракту в "Крокус Сіті Голлі" в Підмосков’ї, намагається виправдати повномасштабне вторгнення РФ в Україну в довгостроковій перспективі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?