Tesla показала удосконаленого робота Optimus Gen 2 — відео
Категорія
Технології
Дата публікації

Tesla показала удосконаленого робота Optimus Gen 2 — відео

Робот
Джерело:  online.ua

Компанія Tesla показала нового гуманоїдного робота Optimus Gen 2. Удосконалена версія робота стала легшою на 10 кілограмів та почала швидше пересуватися.

Що змінили в роботі Optimus Gen

Розробники збільшили швидкість ходьби робота на 30%. Також переглянули будову стоп і рук робота, щоб вони більше імітували кінцівки людини, і покращили його баланс — тепер він може присідати.

Крім того, робот може взаємодіяти з крихкими предметами — наприклад, з курячими яйцями.

Для демонстрації удосконалення гуманоїдних роботів Tesla також показала, як два екземпляри Optimus Gen 2 танцюють під гучну музику.

Що відомо про роботів Ілона Маска

Ілон Маск представив концепт Optimus у серпні 2021 року на Дні штучного інтелекту Tesla. Заявлений зріст Optimus — близько 173 см, вага — 57 кг.

1 жовтня 2022 року компанія Tesla представила перший прототип роботів-гуманоїдів Optimus. На презентації прототип робота лише помахав натовпу.

За словами засновника Tesla Ілона Маска, ці роботи працюють на базі найрозвиненішого штучного інтелекту, який наразі існує. На думку Маска, у майбутньому на одну людину буде щонайменше один робот.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?