Тихановська та полк Калиновського звернулися до білорусів — відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Тихановська та полк Калиновського звернулися до білорусів — відео

Тихановська та полк Калиновського звернулися до білорусів — відео
Джерело:  online.ua

Лідерка опозиції Білорусії Світлана Тихановська звернулася до білоруської армії, чиновників і силовиків щодо заколоту в РФ глави ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина. Також звернення до білоруських військових записав полк Кастуся Калиновського.

Джерело: Світлана Тихановська, полк Калиновського

Тихановська звернулася до білорусів

Лідерка опозиції зазначає, що російська диктатура почала війну проти України, а тепер привела її у свій дім.

Тепер, за її словами, Лукашенко і Путін намагаються втягнути Білорусь у війну.

Вона закликала білоруських дипломатів, військових і силовиків пам'ятати, що у білорусів є свої національні інтереси, а Путін і Пригожин не є друзями Білорусі.

Я також звертаюся до білоруської армії – не можна покладатися на долю і сподіватися, що Росія залишить Білорусь у спокої. Зараз найкращий шанс вигнати російських військових з нашої країни. Якщо цей шанс буде упущено, Росія зробить з нами те саме, що зробила з Україною.

Тихановська підкреслила, що Білорусь повинна закрити кордон з Росією і почати виведення російських військ з білоруської території.

Сьогодні я створила оперативний штаб. Її керівником я призначила Валерія Сахащика. Запрошуємо до участі представників демократичних структур, Полку Калиновського та білоруських волонтерів.

Звернення полку Калиновського до білорусів

У полку Калиновського заявили, що відповідні умови для знищення диктатури наближаються.

Це початок кінця великої тиранії. Я звертаюся до всіх білоруських військових: не беріть участі у внутрішньому конфлікті Росії, ця громадянська війна нас не стосується.

За словами представника полку, наближається час, коли перед білорусами постане вибір: виконати злочинний наказ чи присягу на вірність білоруському народу.

Ми маємо Білорусі резерв, який включає військових і просто громадян, які готові визволяти Білорусь від окупації. Нам потрібні будуть люди для рішучих дій. Вступайте до загонів самооборони. Кожне місто, кожна вулиця, будьте готові для контролю над своєю територією і підтримки порядку. Військові, резервісти, білоруси, чекайте нашого сигналу.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?