Топ-керівник НАТО закликає готуватися до тотальної війни з Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

Топ-керівник НАТО закликає готуватися до тотальної війни з Росією

Роб Бауер
Джерело:  Sky News

На переконання очільника військового комітету НАТО Роба Бауера, цивільне населення на Заході повинно почати готуватися до "тотальної війни" з РФ.

У НАТО підтвердили, що розпочали підготовку до вторгнення РФ

Як вважає Роб Бауер, зіткнення Альянсу та армії Росії не є неминучим, однак станом на сьогодні це цілком можливий сценарій.

Ми повинні усвідомити, що мир не є даністю, що ми живемо в мирі. І саме тому ми (сили НАТО) готуємося до конфлікту з Росією. …Але дискусія набагато ширша. Йдеться також про промислову базу і про людей, які повинні розуміти, що вони відіграють певну роль, - наголосив топ-керівник блоку.

За словами адмірала, Швеція вчинила правильно, закликавши своє населення готуватися до війни на початку цього місяця.

Все починається з цього (...) Усвідомлення того, що не все можна передбачити і не все буде добре в наступні 20 років, - пояснив він.

Що важливо розуміти, попередження Роба Бауера пролунало напередодні початку наймасштабніших навчань Альянсу з часів холодної війни, під час яких війська блоку будуть відпрацьовувати відбиття вторгнення армії РФ.

Топ-керівник НАТО наполягає на трансформації боєздатності блоку

Варто також зазначити, що нещодавно Роб Бауер публічно закликав Альянс до невідкладної трансформації боєздатності в епоху непередбачуваності, у якій може трапитись "будь-що".

Його вимога пролунала під час дводенної зустрічі командувачів збройних сил країн НАТО у Брюсселі.

Ми повинні досягти того, чого ми хочемо досягти для нашої колективної оборони. Проте відповідальність за свободу лежить не лише на плечах тих, хто в погонах. Щоб зміцнити наш колективний захист і водночас підтримати Україну в її екзистенційній боротьбі, нам потрібен загальносуспільний підхід, — додав Роб Бауер.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?