Хто стане новим генсеком НАТО — дані Bloomberg
Категорія
Політика
Дата публікації

Хто стане новим генсеком НАТО — дані Bloomberg

Марк Рютте
Джерело:  Bloomberg

Як вдалося дізнатися британським журналістам, прем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте можуть призначити генсеком НАТО до літа 2024 року.

Марк Рютте може стати новим генсеком НАТО: перші подробиці

Анонімні джерела Bloomberg розповідають про те, що члени Альянсу, які підтримують кандидатуру прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте на посаду глави НАТО, працюють над тим, щоб рішення щодо його призначення ухвалили до літа 2024 року.

За словами журналістів, ці терміни можуть бути продовжені, однак у блоці розраховують на те, що рішення буде прийняте до саміту лідерів НАТО у Вашингтоні в липні.

Що важливо розуміти, рішення має бути одностайним серед 31 країни-члена Організації Північноатлантичного договору.

Рютте вже є фаворитом на посаду Генерального секретаря Єнса Столтенберга, термін повноважень якого закінчується в жовтні. Попри це варто розуміти, що деякі країни Східної Європи все ще мають підтримати нідерландського політика.

Рютте зіткнеться з багатьма викликами у разі обрання генсеком НАТО

Журналісти звертають увагу на те, що роль генерального секретаря НАТО буде особливо важливою, адже російсько-українська війна може тривати роками.

Керівнику НАТО необхідно буде знайти баланс між уникненням будь-яких прямих наслідків або більш широкої ескалації між Альянсом і Росією, а також заохоченням союзників продовжувати військову і фінансову підтримку України, оскільки громадськість починає втомлюватися від цих витрат, – пише редакція видання.

Що важливо розуміти, Марк Рютте завершить 13-річний термін перебування на посаді прем'єр-міністра Нідерландів після того, як пів року уряд його країни розпався на тлі суперечок щодо міграції.

Він піде у відставку, щойно буде сформовано новий коаліційний уряд, який очолить ультраправий політик Герт Вілдерс.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?