Трамп розповів австралійському мільярдеру деталі розмови з Зеленським — NYT
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп розповів австралійському мільярдеру деталі розмови з Зеленським — NYT

Дональд Трамп та Володимир Зеленський
Джерело:  The New York Times

Трамп поділився інсайдерською інформацією про свої телефонні розмови зі світовими лідерами під час свого президентства.

Деталі розмови Трампа з Володимиром Зеленським

Колишній президент США Дональд Трамп розповів австралійському мільярдеру та члену клубу «Мар-а-Лаго» Ентоні Пратту про свої приватні розмови з лідерами України Володимиром Зеленським та Іраку Бархамом Саліхом.

The New York Times опублікували приватні записи Пратта, який є ключовим свідком у справі Трампа про поводження з секретними документами.

У записах Пратт каже, що Трамп поділився інсайдерською інформацією про свої телефонні розмови зі світовими лідерами під час свого президентства.

Так, Трамп обговорював із Праттом свою «сумновідому розмову» з президентом України Володимиром Зеленським у вересні 2019 року, в якій Трамп нібито тиснув на Зеленського, щоб той допоміг йому перемогти на виборах 2020 року — наприклад, публічно розпочати «розслідування корупції» щодо сімʼї Джо Байдена. Цей дзвінок ліг в основу першого імпічменту Трампа.

Той телефонний дзвінок до України — це ніщо в порівнянні з тим, що я зазвичай роблю, — зазначав Трамп.

Потім Пратт розповів, як Трамп описав свою розмову із президентом Іраку Бархамом Саліхом у грудні 2019 року. Тоді Трамп сказав: «Президент Іраку зателефонував мені і сказав: «Ви щойно зрівняли з землею моє місто». Я сказав йому: «І що ти збираєшся з цим робити?».

Що відомо про кримінальні справи проти Трампа

15 серпня Трампу офіційно оголосили четверте кримінальне звинувачення – цього разу щодо спроби змінити свою поразку на виборах у штаті Джорджія.

У цій справі фігурують ще 18 людей, зокрема, його адвокати Руді Джуліані та Джон Істмен і тодішній керівник апарату у Білому домі Марк Медоуз.

Трампу висунули звинувачення за 13 пунктами, серед яких шість – щодо змови з кількома соратниками щодо використання фальшивих виборців.

Загалом Трампу висунуто 37 пунктів обвинувачення. Він може отримати до 400 років ув’язнення.

У липні Дональд Трамп отримав додаткові звинувачення у справі щодо зберігання секретних документів після завершення каденції в Білому домі.

2 серпня Трамп втретє за чотири місяці отримав федеральне звинувачення, цього разу – у справі про спробу скасувати результати виборів президента 2020 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?