Трамп втратив 900 млн дол на тлі неочікуваного рішення Гарріс
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп втратив 900 млн дол на тлі неочікуваного рішення Гарріс

Трамп
Джерело:  CNN

Журналісти звернули увагу на те, що вартість акцій кандидата у президенти США Дональда Трампа впала на 900 мільйонів доларів  в його соцмережі Truth Social.

Головні тези:

  • Падіння ціни акцій сталося після початку передвиборчої кампанії віцепрезидентки Камали Гарріс, яка раніше не планувала балотуватися на цю посаду.
  • Вартість мажоритарної частки Трампа в компанії Trump Media & Technology Group зменшилась з понад 4 млрд до 3,1 млрд доларів.
  • Погіршення ситуації також помітно на тлі спаду кількості унікальних відвідувачів Truth Social.

Трамп втратив шалену суму за лічені дні

Ціна акцій Trump Media & Technology Group — компанії-власнику Truth Social — впала приблизно на 23%.

Що важливо розуміти, стрімке падіння сталося після того, як віцепрезидентка Камала Гарріс фактично розпочала свою передвиборчу кампанію 21 липня.

Як відомо, тривалий час вона стверджувала, що буде продовжувати підтримувати кандидатуру чинного американського лідера Джо Байдена й не планує балотуватися.

Однак коли очільник Білого дому знявся з виборів й заявив, що підтримує кандидатуру своєї заступниці на цей пост, ситуація різко змінилася.

Попри це, якийсь час не було відомо, чи захоче Гарріс боротися за президентське крісло з Дональдом Трампом, тому її рішення багатьох здивувало.

Що відбувається з бізнесом Трампа

Згідно з відкритими даними, до падіння акцій вартість мажоритарної частки Трампа в компанії Trump Media & Technology Group сягала понад 4 мільярди доларів.

Станом на сьогодні вона стрімко опустилась до 3,1 мільярда доларів.

Вартість акцій додатково підірвав їхній розпродаж у четвер, 1 серпня, на тлі соцопитувань, які показали зменшення шансів експрезидента США перемогти на виборах у листопаді 2024 року.

Фото: скриншот

Окрім того, наголошується, що цим проблеми соціальної мережі Трампа не обмежилися.

Насамперед йдеться про те, що у червні кількість унікальних відвідувачів платформи впала на 38% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Bloomberg також зазначає, що статки республіканця до падіння вартості акцій становили 5,9 мільярда доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?