Треба бути обачними. Експерт пояснив мету військових зборів у Придністров'ї
Категорія
Політика
Дата публікації

Треба бути обачними. Експерт пояснив мету військових зборів у Придністров'ї

Треба бути обачними. Експерт пояснив мету військових зборів у Придністров'ї
Джерело:  online.ua

Юрій Брічаг в етері online.ua пояснив, що скоріше за все, військові збори в Придністров’ї не несуть загрози, але потрібно уважно спостерігати за розвитком подій в регіоні.

Джерело: ютуб-канал online.ua

Військові збори в Придністров’ї

Ввечері 28 лютого так зване міністерство оборони невизнаного Придністров’я заявило про тримісячні воєнні збори, які розпочалися 1 березня.

За повідомленням колишнього представника розвідки Молдови, військові збори в Придністров’ї проводяться кожної весни.

Він зазначив, що не виключено, що це може відбувається для перевірки чисельності збройних сил, адже їм потрібно знати кількість особового складу, який вони можуть зібрати.

Також можливою причиною експерт називає потребу перевірити справність військової техніки та стан, у якому вона перебуває.

Проте, за думкою Брічага, наврядчи у цих зборах є якась загроза.

Я не думаю, що це становить якусь загрозу Республіці Молдова. Але ми маємо бути на варті, бути обачними. Слідкувати за тим, що там відбувається, тим більше, що війна зовсім поряд з нами, – прокоментував експерт.

Провокації з Придністров’я

До цього український лідер Володимир Зеленський офіційно підтвердив, що ГУР МО перехопила російський план щодо руйнування політичної стабільності в Молдові.

Речник ДПСУ зазначив, що Сили оборони посилюють контроль та будують інженерно-фортифікаційні споруди в придністровському сегменті українсько-молдовського кордону.

Наталія Гуменюк повідомила, що Сили оборони України готові до будь-яких дій з боку окупованого молдовського регіону. Оборона була розгорнута з перших днів вторгнення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?