Треба поговорити. Зеленський хоче зустрітися з президентом Бразилії
Категорія
Політика
Дата публікації

Треба поговорити. Зеленський хоче зустрітися з президентом Бразилії

Треба поговорити. Зеленський хоче зустрітися з президентом Бразилії
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський сказав, що повідомив лідерам країн Латинської Америки, що хоче зустрітися з ними.

Джерело: Офіс президента

Зеленський готовий зустрітися з президентом Бразилії

Президент України в інтерв’ю для латиноамериканських ЗМІ підкреслив, що не перший раз підтверджує про готовність зустрітися з бразильським лідером Лулою да Сілва.

Я не перший раз публічно і не публічно, через когось, через медіа і напряму президентові Лулі, і можу вкотре ще раз підтвердити - я зацікавлений у зустрічі із президентом Лулою. Я зацікавлений, щоб у мене була зустріч. Я пропонував у будь-якому форматі, - сказав він.

Також він нагадав, що вже запрошував президента Бразилії приїхати в Україну, бо їм "треба поговорити".

Ми з’єднувалися з командою президента Лули, коли він зустрічався в Іспанії, Португалії, він був у Європі, я думав скористатися цим часом, тому що відстань вже менша, і я хочу, щоб він знайшов час. Потім у мене були на G7 зустрічі різні, і навіть хтось казав, що ми не знайшли… це маячня.

Зеленський готовий летіти до Латинської Америки

Також президент України заявив про готовність прилетіти до Латинської Америки.

Мені дуже важко під час війни це зробити. Але я готовий. Я готовий прилетіти, хочу з ними спілкуватися. Ваші люди, ваше суспільство довіряє своїм лідерам. І якщо я буду з вами говорити, перебуватиму у вас, ми по деталях побачимо, хто такий Путін і що він не такий величний. Його час пройшов.

Також Зеленський сказав, що якщо країни Латинської Америки не хочуть надавати Україні зброю, то могли б підтримати формулу миру та надати гуманітарну підтримку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?