У Бразилії відповіли на запрошення в Україну після скандальних заяв президента
Категорія
Політика
Дата публікації

У Бразилії відповіли на запрошення в Україну після скандальних заяв президента

У Бразилії відповіли на запрошення в Україну після скандальних заяв президента
Джерело:  online.ua

Бразилія відправить в Україну радника президента з питань зовнішньої політики Селсо Аморіма. Раніше МЗС України запросило до України президента Бразилії Лулу да Сілва після його скандальних заяв про завершення війни. 

Джерело: Марсіо Маседо

Україну відвідає представник Бразилії

Очільник генерального секретаріату адміністрації президента країни Марсіо Маседо у посольстві Бразилії у Лісабоні зустрівся з представниками української громади.

Українці передали йому лист на адресу президента Бразилії з наміром розповісти бразильському уряду свою позицію щодо війни між Росією та Україною.

Я переслав лист президенту Лулі, який оперативно його прочитав, та підкріпив позицію бразильського уряду щодо сприяння міжнародним зусиллям задля посередництва миру між Росією та Україною, - написав він.

Зазначається, що до України на зустріч з президентом Володимиром Зеленським поїде радник президента Бразилії з питань зовнішньої політики Селсо Аморіма.

Раніше він вже зустрічався з президентом РФ Володимиром Путіним, після чого заявив, що "чарівного рішення для припинення «конфлікту» не існує".

Заяви Лули да Сілви про війну

Раніше Лула да Сілва запропонував Україні віддати РФ Крим для припинення війни. Також він зазначив, що США нібито "заохочують" війну в Україні та мають це припинити.

У МЗС України сказали, що з зацікавленістю спостерігають за зусиллями президента Бразилії із пошуку рішення для припинення війни.

Водночас не відповідає реальному стану речей підхід, за яким жертва й агресор ставляться на однакові шальки терезів, а країни, які допомагають Україні захиститися від смертоносної агресії, звинувачуються в заохоченні війни, - сказав речник МЗС Олег Ніколенко.

Він нагадав, що війна ведеться на території України, тож саме вона зацікавлена в мирі. Він додав, що МЗС запросило президента Бразилії відвідати Україну, щоб він побачив наслідки вторгнення.

У травні 2022 року Сілва заявляв, що у вторгненні РФ винні не лише Путін, але й США, ЄС та Зеленський. На його думку, Україні мала б відмовитися від наміру вступити в ЄС та НАТО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?