Трендова гра Hamster Combat збирає для Росії особисті дані українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Трендова гра Hamster Combat збирає для Росії особисті дані українців

Гра Hamster Combat
Джерело:  Межа

Українські гравці добровільно зливають свої дані росіянам через гру Hamster Combat у пошуках легкого заробітку.

Hamster Combat: швидкий заробіток та “злита” росіянам особиста інформація

Сучасний світ криптовалют пропонує безліч інноваційних ігор та застосунків, які обіцяють швидкий прибуток за мінімальних зусиль.

Одним із таких нових трендів стала гра Hamster Combat, яка отримала значну популярність в українців.

Про це пише видання Межа.

На перший погляд, це звичайна гра, де за натискання по екрану користувачі отримують криптовалюту. Однак, за цим трендом приховані небезпечні аспекти, які повинні знати українці. Виявилося, що ця гра належить російським розробникам та знаходиться на російському IP, що створює потенційні загрози для українських користувачів.

Однією з головних причин стрімкого зростання популярності Hamster Combat серед українців стало поширення інформації про гру через соціальні мережі Instagram, Tik Tok та Telegram. Багато українців активно діляться посиланнями на гру, розповідаючи про можливість легкого заробітку.

Hamster Combat — це проста клікер-гра, де гравці керують віртуальними хом’яками, виконуючи різні дії, щоб заробити внутрішню валюту, яку можна обміняти на криптовалюту. Гра швидко набрала популярність завдяки своїй простоті та обіцянкам легкого заробітку.

Hamster Combat

Російські компанії зобов’язані зберігати дані користувачів на території Росії і надавати їх державним органам на запит. Це означає, що особисті дані українських користувачів можуть бути використані для невідомих цілей.

Hamster Combat

А також використовуючи такі додатки, користувачі можуть непрямо підтримувати російську економіку та ІТ-сектор, що в умовах війни є неприйнятним для українців.

Що відомо про кібератаки РФ на мобільні пристрої ЗСУ

Російські хакери активізували кібератаки на мобільні телефони українських військових. Фахівці розповіли про особливості атак та як захиститися.

Як зазначається, хакери РФ збільшили кількість кібератак на мобільні пристрої українських військових.

У другому півріччі 2023 року хакери, пов'язані з ГРУ РФ, активно використовували месенджери та соціальну інженерію для поширення шкідливого програмного забезпечення, — йдеться в повідомленні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?