Це плювок Путіна в обличчя генсека ООН і Ердогана: МЗС відреагувало на удар РФ по порту в Одесі
Категорія
Україна
Дата публікації

Це плювок Путіна в обличчя генсека ООН і Ердогана: МЗС відреагувало на удар РФ по порту в Одесі

Це плювок Путіна в обличчя генсека ООН і Ердогана: МЗС відреагувало на удар РФ по порту в Одесі
Джерело:  online.ua

Керівництво МЗС України звертає увагу на те, що ранковий ракетний удар росіян по порту в Одесі ставить під сумнів домовленості щодо експорту українського зерна, угоду яку підписали Україна, Туреччина, ООН та РФ напередодні.

Джерело: Фейсбук-сторінка речника МЗС Олега Ніколенка

МЗС України відреагувало на удар РФ по порту в Одесі

Менше 24 годин знадобилося Російській Федерації, щоб ракетним ударом по території порту міста Одеса поставити під сумнів домовленості та обіцянки, дані нею ООН та Туреччині у підписаному вчора в Стамбулі документі. Російська ракета – це плювок Володимира Путіна в обличчя генеральному секретареві ООН Антоніу Гутеррешу та президентові Туреччини Реджепу Ердогану, які доклали величезних зусиль для досягнення угоди, і яким Україна вдячна, - наголосив Олег Ніколенко.

Речник МЗС звертає увагу на те, що фіційний Київ наполягає на необхідності неухильного виконання домовленостей щодо відновлення безпечного експорту українських сільгосптоварів Чорним морем з трьох портів: Одеси, Чорноморська та Південного.

Окрім того, українська сторона закликає ООН та офіційну Анкару забезпечити дотримання Росією своїх зобов’язань в рамках безпечного функціонування зернового коридору.

У разі невиконання досягнутих домовленостей, Росія нестиме повну відповідальність за поглиблення глобальної продовольчої кризи, – підсумував Ніколенко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?