Туск може зустрітися з Зеленським — відома дата
Категорія
Політика
Дата публікації

Туск може зустрітися з Зеленським — відома дата

Дональд Туск
Джерело:  TVN24

Прем'єр Польщі Дональд Туск не готовий дати конкретну відповідь, де і коли, але проведе зустріч з президентом України, яка, ймовірно, відбудеться завтра вранці.

Туск планує зустріч з Зеленським

Новий прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск може провести зустріч з президентом України Володимиром Зеленським уже завтра, 14 грудня.

Про це Туск розповів журналістам перед самітом ЄС-Західні Балкани.

Глава польського уряду заявив, що українська сторона запропонувала провести зустріч із Зеленським 14 грудня вранці. Наразі все ще узгоджуються технічні деталі.

При цьому Туск зазначив, що поки що невідомо, як саме президент Зеленський братиме участь у саміті лідерів країн Європейського союзу, який розпочнеться завтра.

Тому я не готовий дати конкретну відповідь, де і коли, але скажу, що готовий на таку зустріч. І, ймовірно, вона відбудеться завтра вранці, – додав прем'єр.

Туск нагадав, що має дружні стосунки з українським президентом і "якщо друзі запрошують, то він уже наступного дня на тому місці, де має бути".

Уряд Туска склав присягу та офіційно починає роботу

13 грудня Дональд Туск та міністри від коаліційних партій склали присягу у президентському палаці. Президент Анджей Дуда офіційно призначив прем’єра та усіх міністрів. 

Перед присягою журналісти запитали Туска, які його очікування від співпраці з Дудою, який є представником партії "Право і справедливість", що втратила владу.

Він відповів, що варто зберігати оптимізм.

Навіть якщо у нас різні шляхи та досвід, іноді дуже різні… якщо ви президент чи прем’єр – ви маєте працювати на інтереси Польщі, і все інше не повинно мати значення. Так, я думаю, що все буде добре, – зазначив Дональд Туск.

Анджей Дуда зі свого боку заявив, що не буде ветувати "нічого, що працює на благо Республіки Польща". 

Як відомо, Туск 14 грудня візьме участь як прем’єр-міністр Польщі у саміті лідерів ЄС у Брюсселі, де потенційно можлива його зустріч з Володимиром Зеленським. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?