Туск публічно принизив Орбана на тлі його конфлікту з Україною
Категорія
Політика
Дата публікації

Туск публічно принизив Орбана на тлі його конфлікту з Україною

Дональд Туск
Дональд Туск

Новообраний глава уряду Польщі Дональд Туск наголосив, що в Євросоюзі немає втоми від України, але є від лідера Угорщини Віктора Орбана.

Туск постав Орбана на місце після його скандальних заяв

На переконання польського прем’єра, врешті-решт керівництво Євросоюзу зможе знайти аргументи, щоб проросійського політика Орбана зняти своє вето з допомоги для України у розмірі 50 млрд євро.

Немає так званої проблеми втоми від України, а є проблема втоми від Віктора Орбана. Ми маємо вирішити стільки проблем, і звичайно, що нам сьогодні потрібно зміцнити нашу єдність навколо України, — закликав Дональд Туск.

Польський лідер відверто зізнався, що він не може зрозуміти та прийняти цю "дуже дивну" та "дуже егоїстичну гру" Віктора Орбана.

За його словами, наразі не може бути й розмов про компроміс щодо українського питання.

Віктору Орбану вирішувати, чи є Угорщина частиною нашої спільноти, чи ні. Це чорно-біла історія. Моя інтуїція підказує мені, що ми знайдемо якісь сильні аргументи, щоб зрештою переконати Орбана, — зазначив прем’єр-міністр Польщі.

Туск закликав партнерів ніколи не забувати про Україну

Як вважає польський політик, в середньостроковій перспективі міжнародна спільнота повинна більше думати не про жорсткі заходи, але про більш чіткі наслідки" щодо Угорщини.

Дональд Туск звернув увагу на те, що українське питання — це екзистенційне питання не тільки для Польщі.

… А й для всіх нас, і сьогоднішня позиція Віктора стосується безпеки. Це щось таке очевидне і водночас неприйнятне, тому ми повинні думати про всі можливі заходи та всі можливі наслідки в майбутньому, але, може, не сьогодні, — зазначив глава уряду Польщі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?