Туск заявив про антиукраїнську політику попереднього уряду Польщі
Категорія
Політика
Дата публікації

Туск заявив про антиукраїнську політику попереднього уряду Польщі

Дональд Туск
Джерело:  TVN24

За словами прем'єр-міністра Польщі Дональда Туска, попередній уряд країн під керівництвом Матеуша Моравецького під час виборів використовував та загравав з антиукраїнськими настроями. 

Що відомо про спроби попереднього уряду Польщі зіграти на антиукраїнських настроях

При цьому чинний голова польського уряду заявив, що не матиме вагань у важливих рішеннях стосовно України.

Він звинуватив представників попередньої влади від партії “Право і Справедливість” у заграванні із прихильністю до України.

Тому що, коли йдеться про війну і нашу прихильність, як і всього західного світу, до України в її протистоянні з Росією, тут не може бути жодних сумнівів, - зазначив Туск.

Він підкреслив, що наразі героїчний опір українського народу збройній агресії РФ дозволяє Польщі відчувати себе у відносній безпеці.

Я ніколи не дозволю нікому в моєму уряді будувати свою позицію на таких антиукраїнських настроях. Бо коли йдеться про війну і нашу прихильність, як і всього західного світу, до України в її протистоянні з Росією, тут не може бути жодних сумнівів. Україна у війні з Росією потребує допомоги від нас і всього світу. Тому що насправді, поки Україна воює з Росією, ми у відносній безпеці, - наголосив Туск.

Він пообіцяв протистояти будь-яким дискредитуючим заявам щодо допомоги України.

Туск закликає ЄС збільшити допомогу Україні

Чиновник вважає, що Європа має інвестувати більше грошей у зброю та оборону, зважаючи на те, що Росія вдало перевела свою економіку на "військові рейки".

Ми не можемо вдавати, що нічого не відбувається. У такому питанні, як озброєння і підтримка України у війні, не може бути жодних вагань. Для мене це незаперечний факт, - зазначив Туск.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?