У 12 областях України застосують аварійні відключення світла — Укренерго
Категорія
Україна
Дата публікації

У 12 областях України застосують аварійні відключення світла — Укренерго

Україна
Джерело:  Укренерго

7 червня  "Укренерго" вимушене застосувати аварійні відключення світла для побутових та промислових споживачів у Києві та 12 областях.

Головні тези:

  • Існує можливість відключення світла на об'єктах критичної інфраструктури в разі дефіциту енергії в мережі.
  • Графіки відключень діятимуть цілодобово, поки області не вийдуть на встановлені ліміти споживання електроенергії.
  • Після атак РФ на енергетичну інфраструктуру весною українські енергетики були змушені вводити стабілізаційні відключення світла, як графікові, так і екстрені.
  • Ситуація з енергопостачанням в Україні залишається складною через обстріли, які знищили значну частину генерації електроенергії в країні.

В Україні можуть відключити світло й на об'єктах критичної інфраструктури

Через перевищення лімітів споживання "Укренерго" вимушене застосувати аварійні відключення для побутових та промислових споживачів у Києві та 12 областях.

7 червня дефіцит в енергосистемі прогнозується протягом усієї доби. Ліміти на споживання електроенергії будуть діяти для кожної області з 00:00 до 24:00.

Можливі перерви в енергопостачанні об'єктів критичної інфраструктури.

Аварійні відключення будуть скасовані після входження областей у визначені для них ліміти споживання, надалі будуть діяти графіки погодинних відключень, — заявили в компанії.

Йдеться про наступні області: Київська, Харківська, Донецька, Житомирська, Миколаївська, Кіровоградська, Волинська, Одеська, Рівненська, Львівська, Закарпатська та Запорізька.

В "Укренерго" попередили, що цього тижня дефіцит в енергосистемі буде суттєво вищим, ніж минулого тижня, тому графіки відключень будуть застосовуватися протягом всієї доби.

Зазначимо, що 7 червня в усіх областях України діятимуть графіки відключення світла.

Відключення світла в Україні

Після ударів РФ по енергетиці навесні цього року ситуація з відключеннями електроенергії залишається складною.

Через обстріли було знищено понад 80% генерації електроенергії в Україні.

Через це енергетики були змушені запровадити стабілізаційні відключення світла — вони можуть бути як графікові, так і екстрені.

Екстерні вводяться у випадку, якщо споживання електроенергії виходить за межі встановлених на день лімітів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?