У Bellingcat назвали причину смерті Навального
Категорія
Світ
Дата публікації

У Bellingcat назвали причину смерті Навального

Навальний

Російського опозиціонера Олексія Навального, найімовірніше, знову отруїли. Це і стало причиною раптової смерті.

Що стало причиною смерті Олексія Навального

Таку версію озвучив розслідувач проекту Bellingcat Христо Грозєв в інтерв'ю журналісту Михайлу Зигарю. Саме цей журналіст розслідував перше отруєння Навального отрутою "Новичок". На його переконання, сценарій міг повторитися.

Я вважаю, що це точно умовний "Новичок". Тому що те, що вони "Новичком" намагалися зробити в 2020 році, дуже ймовірно і можливо спробували закінчити - тим самим способом. Бо інакше залишається чергове незакінчене вбивство "Новичком", у який вони вклали стільки років і стільки грошей, що залишити цю справу незакінченою не можна, - сказав Грозєв.

Розслідувач зазначив, що це припущення не результат розслідування, а його аналітичний висновок. Він також додав, що вбивства політв'язнів та опозиціонерів можуть продовжитися.

Моє джерело після смерті Олексія натякнуло, що це не останній інцидент. Не хочу робити прогнози, але я реально боюся, що мотивація Путіна була цим вбивством довести Заходу, що він більше не має червоних ліній, і таким чином змусити домовлятися про Україну на своїх умовах.

Навального поховали у Москві

Віддати данину пам’яті Олексію Навальному прийшли тисячі людей. Черга до храму, де відбувалося відспівування, розтягнулася на 2 км.

ЗМІ зазначають, що процесія у церкві відбувалась поспіхом та закінчилася менш ніж за пів години.

До храму запускали людей невеликими групами по двоє-четверо. Але загалом вдалося зайти лише близько 300 особам.

Люди у черзі під церквою скандували різні гасла, на кшталт: “Ні війні”, “Росія буде вільною” та вигукували прізвище покійного політика.

Територія до храму була огороджена металевими парканами. Після відспівування у храмі натовп його повалив та пішов за катафалком у бік цвинтаря.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?