У Білому домі бояться надавати Україні більше допомоги — Майкл Маккол
Категорія
Політика
Дата публікації

У Білому домі бояться надавати Україні більше допомоги — Майкл Маккол

Майкл Маккол
Джерело:  online.ua

Республіканець з Палати представників Конгресу США Майкл Маккол заявив, що радник президента Джо Байдена з питань нацбезпеки Джейк Салліван нібито переконаний у ядерному ударі Росії по США у разі надання Вашингтоном великої кількості озброєнь Україні. 

Чи справді у Білому домі бояться надавати більше допомоги Україні

Джейк надто обережний. Він дуже боязкий. І він купився на ідею, що якщо ми дамо їм занадто багато, то Росія застосує проти нас тактичну ядерну зброю. Більшість розвідданих, які я бачив, свідчать про те, що вони цього не зроблять. Тому що це змінило б правила гри для всіх, — зазначив Маккол.

В інтерв’ю журналістам видання Puck він підкреслив, що обережність у цьому питанні проявляє і сам президент Джо Байден.

Але я просто думаю, що він був надто боязким, надто обережним. І все занадто провокативно. Але найбожевільніше те, що все, про що він хвилювався, вже узгоджено, ми це вносимо. Просто цього замало, запізно, — пояснює Маккол.

Конгресмен зазначив, що на початку війни очільник держдепу Ентоні Блінкен пропонував передати Україні радянські винищувачі "МІГ”.

Це не він. На мою думку, це Джейк Салліван і Білий дім. Це дуже несмілива реакція. Мені подобається доктрина Коліна Пауелла. Ти або в справі, або ні. Не зупиняйся на півдорозі. Знаєте, ми даємо Путіну саме те, що він хоче. Це патова ситуація. Війна на виснаження. І у нього є більше тіл, щоб кинути їх, — підкреслив конгресмен.

Як республіканці та їхні прихильники ставляться до допомоги Україні

Також Маккол каже, що електорат республіканців не розуміє, що 80% американських коштів, які виділяють на військову допомогу Україні, залишаються в Штатах.

У нас є карта, яку ми показуємо людям. Це карта всіх штатів, куди йдуть гроші, робочі місця. На початку я сказав: "Чому б нам просто не зробити це рахунком для озброєння Міністерства оборони?". Але Джейк Салліван подумав, що це було б занадто хитромудро. Отже, це України, але насправді більша частина з них піде на інвестиції та модернізацію наших запасів. Ми скидаємо старе в Україні, — зазначає республіканець.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?