У США попереджають про різку зміну тактики армією РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

У США попереджають про різку зміну тактики армією РФ

армія РФ
Джерело:  ISW

Американські аналітики фіксують збільшення кількості та масштабів механізованих наземних штурмів на окремих ділянках українського фронту.

Що відбувається на полі бою в Україні

Команда ISW заявляє про суттєве загальне збільшення кількості російських механізованих штурмів на всьому театрі бойових дій.

В американському Інституті вивчення війни також звертають увагу на те, що російські загарбники можуть збільшити загальний темп своїх наступальних операцій в Україні.

Що важливо розуміти, стрімке нарощення російських механізованих штурмів відбувається одночасно з посиленням ракетних ударів і ударів безпілотників по українських енергетичних об'єктах.

Війська РФ можуть посилювати удари з метою подальшого тиску на українське командування для розгортання систем протиповітряної оборони за межами фронту, аби безпечніше для себе посилювати авіаційні операції з метою підтримки наземних операцій.

ЗСУ важко тримати оборону на тлі браку західного озброєння

Як дізналися американські аналітики від своїх джерел у ЗСУ, недостатнє і запізніле надходження нових західних систем в Україну дає можливість солдатам РФ адаптуватися до них і згладжувати ймовірні оперативні переваги, які ці системи могли б надати українським військам в іншому випадку.

Окрім того, команда ISW посилається на новий матеріал видання Politico, який був опублікований 3 квітня.

У ньому журналісти зібрали думки високопоставлених українських офіцерів, які говорили на умовах анонімності.

За словами останніх, нові західні системи надходять занадто пізно і в недостатній кількості, щоб мати максимально ефективний оперативний вплив на полі бою.

У разі нового наступу росіян влітку існує великий ризик того, що лінія фронту зруйнується.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?