У Білому домі відреагували на рішення Зеленського про відставку Залужного
Категорія
Політика
Дата публікації

У Білому домі відреагували на рішення Зеленського про відставку Залужного

Білий дім

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі прокоментував рішення Володимира Зеленського змінити головнокомандувача Збройних Сил України.

У Білому домі готові до співпраці з новим Головкомом ЗСУ

Представник Білого дому наголосив, що Зеленський – головнокомандувач своїх Збройних Сил, і "він може вирішувати, хто буде у військовому керівництві".

Про це Кірбі сказав на брифінгу 8 лютого

У цьому й полягає цивільний контроль. Ми про це знаємо. І ми будемо працювати з будь-ким, хто очолюватиме українське військо. Ми продовжимо співпрацю з нашими українськими колегами.

Д.Кірбі

Д.Кірбі

Спікер Білого дому

Він також відкинув твердження, що заміна головнокомандувача ЗСУ свідчить про "нестабільність" ситуації в Україні, але не зміг підтвердити, що це кадрове питання попередньо обговорювалось між Києвом і Вашингтоном "на високому рівні".

Раніше американське видання The Washington Post з посиланням на двох поінформованих співрозмовників написало, що уряд України поінформував Білий дім про рішення Володимира Зеленського звільнити генерала Валерія Залужного.

Протягом декількох тижнів в Україні ходили чутки про те, що президент збирається відправити у відставку головнокомандувача ЗСУ генерала Валерія Залужного.

Що відомо про призначення Сирського головкомом ЗСУ

Президент Володимир Зеленський звільнив з посади головкома ЗСУ генерала Валерія Залужного і призначив на неї генерал-полковника Олександра Сирського, який керував Сухопутними силами ЗСУ.

Наразі поки залишається невідомим, хто саме займе посаду командувача Сухопутних військ замість Сирського.

За словами Зеленського, причиною звільнення Залужного є необхідність зміни військового кабінету та підходів і стратегій у розв’язаній Росією злочинній війні проти України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?