У Білому домі заявили про надходження до України озброєнь з пакету допомоги
Категорія
Політика
Дата публікації

У Білому домі заявили про надходження до України озброєнь з пакету допомоги

Джо Байден
Джерело:  online.ua

За словами речниці Білого дому Карін Жан-П'єр, Україна вже почала отримувати озброєння з нового пакету допомоги від США. 

Україна вже отримує озброєння від США в рамках нового пакету допомоги

Допомога в Україну йде. Вони зараз отримують цю підтримку в безпеці, — підкреслила Карін Жан-П'єр.

Що відомо про ситуацію на фронті

За інформацією речника ОСУВ “Хортиця” Назара Волошина, окупаційна армія РФ наразі намагається з двох сторін оточити Часів Яр поблизу Бахмута на Донеччині.

Військовий зазначив, що ворог активно обстрілює передмісття з артилерії та мінометів.

Волошин підкреслив, що безпосередньо на території Часового Яру російських окупантів не має.

На околицях були спроби і намагання ворога обійти Часів Яр біля селища Іванівське і Богданівка. Ворог має на меті таким чином "взяти в лещата" місто і обійти його по колу. Всі спроби і намагання ворога придушуються нашим підрозділами. Ворог відкидається на попередні позиції, де він намагався проводити штурми, — зазначив Волошин.

Він підкреслив, що російські окупанти обстрілюють місто щільним артилерійським та мінометним  вогнем.

Лише за минулу добу було зафіксовано 170 ворожих мінометних та артилерійських обстрілів на цьому напрямку. Це, у порівнянні з попередньою добою, дещо менше. Проте, ворог не полишає спроб і продовжує штумувати та здійснювати активний артилерійський та мінометний вплив на місто Часів Яр, — зазначив Волошин.

Речник ОСУВ "Хортиця" зазначив, що на Східному фронті ситуація загострилась, але контрольована силами оборони.

Звичайно, ворог намагається захопити стратегічну ініціативу і прорвати лінію фронту. Противник, створивши значну перевагу в силах та засобах, атакує на деяких напрямках, має тактичні успіхи. Проте, його спроби на деяких напрямках не вдаються до успіхів, — наголосив Волошин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?