У бюджет Німеччини на 2024 рік внесли додаткові 4 млрд євро на військову підтримку України — Bild
Категорія
Світ
Дата публікації

У бюджет Німеччини на 2024 рік внесли додаткові 4 млрд євро на військову підтримку України — Bild

Німеччина

Німеччина у 2024 році подвоїть військову допомогу Україні. Замість запланованих 4 мільярдів євро буде 8 мільярдів. Відповідні зміни вже внесли у бюджет.

У Німеччині виділять нові кошта ни допомогу Україні

Bild з посиланням на джерела у Міноборони Німеччини повідомляє, що наступного тижня Бюджетний комітет офіційно ухвалить рішення про чотири мільярди.

Як зазначає видання, спочатку міністр фінансів Крістіан Лінднер передбачав, що у федеральному бюджеті на 2024 рік буде виділено лише 4 млрд на військову допомогу України, однак майже всі гроші були б витрачені на вже обіцяні проєкти.

На нову допомогу залишалося лише 120 млн.

Міністр оборони Борис Пісторіус не погодився з цим й ініціював виділення додаткових 5 мільярдів євро в ході бюджетних переговорів. Однак вдалося погодили поки тільки 4 млрд.

Крім того, є два мільярди євро, які Міністерство оборони може витратити як так звані дозволи на зобов’язання для довгострокових оборонних контрактів.

Зміни у бюджеті означають, що Київ отримає більше зброї та боєприпасів, додають в Bild.

Військова допомога Україні

Німеччина допомагає Україні поставками зі складів Бундесверу, німецької промисловості, а також спільними з партнерами поставками.

Серед переданої допомоги - 60 бойових машин піхоти MARDER з боєприпасами, 20 бойових танків LEOPARD 1 A5, 18 бойових танків Leopard 2 A6 з боєприпасами, 54 бронетранспортери M113, 5 реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) MARS ІІ, 14 самохідних гаубиць Panzerhaubitze 2000.

З систем ППО - 3 системи IRIS-T SLM та 2 пускові установки PATRIOT, 49 зенітних САУ GEPARD.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?