У Болгарії за підозрою в шпигунстві на користь РФ затримали співробітника МВС
Категорія
Світ
Дата публікації

У Болгарії за підозрою в шпигунстві на користь РФ затримали співробітника МВС

Болгарія
Джерело:  БНТ

У Болгарії затримали співробітника головної дирекції по боротьбі з організованою злочинністю Міністерства внутрішніх справ. Його підозрюють у передачі секретної інформації колишньому російському дипломату.

Співробітник МВС Болгарії шпигував на користь РФ

У МВС Болгарії повідомили, що за затриманим працівником стежили кілька місяців.

На жаль, йдеться про співробітника МВС, за яким стежать. Підтверджую — йдеться про шпигунські дії. Утримаюся від подальших коментарів. Швидше за все, після завершення всіх процесуальних дій буде спеціальний брифінг в Софії, — сказав головний секретар МВС Живко Коцев.

Наразі в Головному управлінні по боротьбі з організованою злочинністю проводяться обшуки. Не виключено, що у справі будуть нові підозрювані.

Припускають, що затриманий надав громадянину Росії службову інформацію. Мова йде про колишнього дипломата в посольстві Росії в Софії, але оголошеного Болгарією персоною нон грата.

За даними ЗМІ, повідомлення про шпигунство надійшло від спецслужб з-за кордону.

Болгарія вислала десяток російських дипломатів

У березні 2022 року МЗС Болгарії оголосило персонами нон грата десять російських дипломатів.

Болгарія сьогодні оголосила персонами нон грата 10 російських дипломатів, акредитованих у нашій країні, надавши їм 72-годинний термін для виїзду з країни.

Співробітники посольства, за даними компетентних органів, здійснювали на території Болгарії діяльність, несумісну з Віденською конвенцією про дипломатичні зносини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?