У Будапешті протестували проти уряду Орбана — відео
Категорія
Світ
Дата публікації

У Будапешті протестували проти уряду Орбана — відео

Протест
Джерело:  Reuters

У центрі Будапешта у суботу десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

Протест у Будапешті: що відомо

Протестувальники пройшли маршем до парламенту, деякі з них скандували: «Ми не боїмося» і «Орбана у відставку!». Багато хто розмахував угорськими прапорами.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що акцію очолив колишній член правлячої партії Угорщини «Фідес», а нині опозиціонер 43-річний Петер Мадяр, який працював у різних державних установах і банках.

Він планує створити свою політичну партію і кинути виклик партії «Фідес» на виборах до Європарламенту та місцевих муніципалітетів, що відбудуться в червні цього року.

У березні Мадяр опублікував архівний запис, на якому його колишня дружина Юдіт Варга, яка нещодавно пішла у відставку з посади міністра юстиції країни, звинувачує членів найближчого оточення прем'єра в корупційному скандалі. Він також передав цей запис у правоохоронні органи.

За даними соціологічного опитування Median, яке опублікували в середині березня, 68% виборців чули про вихід Мадяра на політичну арену, а 13% із них заявили, що, найімовірніше, підтримають його партію.

Угорці протестують проти Орбана

Тисячі людей вийшли на протест увечері 26 березня в столиці Угорщини Будапешті, з вимогою відставки прем'єр-міністра Віктора Орбана та головного прокурора після оприлюднення аудіозапису зі свідченнями про корупцію в угорському уряді.

Угорщина у липні перебере на себе піврічне головування в Раді ЄС. Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан знову виступив із критикою ЄС та "західного світу", а також закликав прихильників допомогти йому "окупувати Брюссель" на виборах до Європарламенту, що відбудуться влітку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?