У Часовому Яру немає російських окупантів — речник ОСУВ "Хортиця"
Категорія
Україна
Дата публікації

У Часовому Яру немає російських окупантів — речник ОСУВ "Хортиця"

Донеччина

Українські військові контролюють ситуацію навколо Часового Яру. Активні бойові дії тривають цілодобово, однак російських окупантів у місті немає.

ЗСУ контролюють ситуацію у Часовому Яру

Один з найважливіших напрямків фронту знаходиться під контролем Сил оборони України.

Про це повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин в ефірі телемарафону.

Ситуація навколо міста Часів Яр така, що Сили оборони контролюють обстановку. За минулий тиждень і на сьогодні ситуація навколо міста не змінилася, активні бойові дії тривають вдень і вночі. Однак російська пропаганда періодично робить інформаційні вкиди, що їхня армія вже увійшла у місто. Жодних територіальних успіхів ворога там останні дні немає. Російської армії в місті немає.

Назар Волошин

Назар Волошин

Речник ОСУВ "Хортиця"

Він також спростував інформацію з мережі про те, що ЗСУ нібито підірвали міст через канал Сіверський Донець — Донбас.

Навпаки, наші підрозділи відбудовують той міст, щоб мати шляхи сполучення. І коли йшов процес, і наша вантажівка привезла будівельні матеріали, по ній влучив FPV-дрон. Ніхто не загинув, вантажівку було пошкоджено. ЗСУ контролюють ситуацію і на тому напрямку.

Ситуація у районі Часового Яру

Нещодавно повідомлялося, що російським військам наказали захопити місто Часів Яр у Донецькій області до 9 травня. ЗСУ посилюють оборону на цьому напрямку, аби стримати наступ ворога.

При цьому в ГУР не виключають, що втрата Часового Яру — це питання часу, але наразі ЗСУ роблять все можливе, щоб такого не допустити.

Також у ЗСУ заявили, що без контролю над Часовим Яром, росіяни навряд чи зможуть просунутися далі, на Краматорський та Костянтинівський напрямки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?