У Челябінську спалахнула масштабна пожежа на заводі з виробництва двигунів для танків — відео
Категорія
Події
Дата публікації

У Челябінську спалахнула масштабна пожежа на заводі з виробництва двигунів для танків — відео

Пожежа на тракторному заводі у Челябінську
Джерело:  online.ua

У Челябінську спалахнула масштабна пожежа на місцевому тракторному заводі, який виробляє двигуни для танків злочинної армїі РФ. 

Що відомо про масштабну пожежу на тракторному заводі у Челябінську

За інформацією російських Telegram-каналів із посиланням на місцевих жителів, перед пожежою на підприємстві чули потужний вибух.

Зазначається, що вибухнув масляний трансформатор - нібито через коротке замикання. 

На даний момент відкрите горіння на площі 40 квадратів вже ліквідовано. Інформація про постраждалих не надходила. Місцеві жителі повідомляють про перебої з електрикою і водою поруч із заводом.

Челябінський тракторний завод є постачальником важливих комплектуючих для підприємств оборонного концерну "Уралвагонзавод". Зокрема він виробляє двигуни для танків Т-72, Т-90 "Прорив", бойової машини підтримки танків "Термінатор", самохідних артустановок "Акація", "Мста-С" і "Коаліція-СВ".

У 2023 році завод потрапив під українські та американські санкції за постачання комплектуючих для російської військової галузі.

Що кажуть в РФ

У самому Челябінську через цей інцидент вже почалися проблеми. Так, у місцевих жителів зникла вода. А ще росіяни поскаржилися на перебої у подачі електроенергії.

У деяких росіян сталася паніка через цей вибух та пожежу.

Як пишуть опозиційні медіа, на цьому підприємстві росіяни могли ремонтувати важку військову техніку. У радянські часи там, попри назву, створювали танки.

МНС держави-терориста відзвітувало про ліквідацію пожежі. А пропагандистські медіа Кремля заявили про відсутність постраждалих.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?