У ЦПД назвали реальну мету візиту Путіна до Монголії
Категорія
Політика
Дата публікації

У ЦПД назвали реальну мету візиту Путіна до Монголії

Центр протидії дезінформації
Володимир Путін

Аналітики з Центру протидії дезінформації при РНБО зазначають, що кремлівський диктатор Володимир Путін у рамках запланованого візиту до Монголії переслідує одразу кілька цілей. 

Головні тези:

  • Путін прагне дискредитувати Міжнародний кримінальний суд через візит до Монголії у рамках урочистостей з нагоди перемоги над Японією.
  • Монголія мусить заарештувати Путіна.
  • Путін також привертає увагу громадськості до міжнародних успіхів, відволікаючи від конфліктів на внутрішньому рівні та війни в Україні.
  • З візитом до Монголії Путін прагне встановити себе як альтернативний центр впливу для країн Глобального Півдня та поширювати пропаганду щодо українського конфлікту.
  • Обіцянки газу та паливно-мастильних матеріалів Монголії є частиною стратегії Путіна забезпеченням підтримки та відмовою від західних стандартів.

Чого домагається Путін демонстративним візитом до Монголії

Зазначається, що офіційною метою візиту називається участь кремлівського диктатора в урочистостях з нагоди 85-річчя перемоги над Японією на річці Халхін-Гол.

Однак Путін має на меті дискредитувати Міжнародний кримінальний суд, який видав ордер на його арешт через звинувачення у воєнних злочинах в Україні.

Зокрема, кремлівський диктатор прагне дати російській пропаганді привід поширювати наративи про безпорадність та бессилість розпоряджень західних інституцій.

Поїздка до Монголії, яка ратифікувала Римський статут і як член МКС, має заарештувати Путіна, поставить від удар діяльність міжнародних правових інституцій.

Яким чином Путін прагне кинути новий виклик Заходу через візит до Монголії

Путін також хоче зруйнувати твердження щодо дипломатичної ізоляції Росії на тлі триваючої злочинної війни проти України.

Окрім цього аналітики зазначають, що кремлівський диктатор також прагне консолідувати підтримку населення та покращити власний імідж як лідера, який не боїться «західних заходів покарання».

Також «міжнародними успіхами» путін продовжує відволікати увагу населення рф від ситуації у курській області та ударів України по цілях всередині РФ.

Візит путіна в Монголію є частиною зусиль із просування себе як альтернативного Заходу і Китаю «центру сили» для країн Глобального Півдня та нав’язування своєї пропаганди щодо війни в Україні. У великому інтерв’ю одній з монгольських газет путін присвятив багато уваги виправданню свого вторгнення в Україну та перекладанню відповідальності за розв’язану ним війну на «колективний Захід.

В обмін на дружній прийом путін пообіцяв, що Монголія зможе використовувати частину дешевого газу, який ітиме через країну трубопроводом до Китаю. Монголія також отримала обіцянку постачання паливно-мастильних матеріалів за пільговими цінами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?