У черзі на польсько-українському кордоні стоять 4 тис вантажівок
Категорія
Україна
Дата публікації

У черзі на польсько-українському кордоні стоять 4 тис вантажівок

Кордон

Станом на ранок 23 грудня на в'їзд в Україну зі сторони Польщі очікують понад 4 тис вантажівок. Заблоковано рух на чотирьох пунктах пропуску.

Скільки вантажівок застрягло на кордоні

Речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону розповів, що станом на ранок 23 грудня заблоковані 4 пункти пропуску на українсько-польському кордоні - Рава Руська, Краківець, Ягодин та Шегині.

За інформацією польських прикордонників, на кордоні з Україною в чергах перебувають понад 4 тис. автівок, вантажних та транспортних засобів станом на ранок, які очікують перетину кордону в напрямку України.

Речник підкреслив, що рух легкових авто та автобусів не блокується. Польські перевізники перекрили рух лише для вантажних транспортних засобів.

Наразі за добу в обох напрямках кордон перетинають близько 120-150 вантажівок.

Блокада руху вантажівок на кордоні з Україною

6 листопада польські перевізники заблокували рух вантажівок поблизу трьох пунктів пропуску на кордоні з Україною: "Корчова – Краківець", "Гребенне - Рава-Руська", "Дорогуськ – Ягодин".

Вони вимагають відновити дозволи для українських перевізників, що були скасовані угодою з Євросоюзом до 30 червня 2024 року.

Місцева влада заборонила проводити страйки на пункті пропуску "Ягодин - Дорогуськ", але пізніше суд скасував таке рішення і страйк відновився 18 грудня.

22 грудня Україна і Польща погодили план дій щодо розблокування кордону до Різдва. У Міністерстві відновлення України заявили, що вдалося досягти розуміння щодо компромісних рішень з новим керівництвом Міністерства інфраструктури Польщі.

Наступним етапом мають стати переговори польського Мінінфраструктури з протестувальниками.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?