Україна і Польща погодили план дій щодо розблокування кордонів
Категорія
Світ
Дата публікації

Україна і Польща погодили план дій щодо розблокування кордонів

черга

У п’ятницю, 22 грудня, Україна і Польща погодили план дій щодо розблокування кордону до Різдва.

Україна і Польща погодили план дій щодо розблокування кордонів

Заступник міністра інфраструктури Польщі Павел Ганчарж під час пресконференції після зустрічі зі своїм українським колегою Сергієм Деркачем, повідомляє Wiadomosci уточнив, що в Києві відбулася тривала зустріч, яка, зокрема, стосувалася протесту на польсько-українському кордоні. За словами Ганчаржа, вона мала стати проривом у реалізації найважливіших вимог польських протестувальників.

Ми узгоджуємо останні деталі, що призведе до остаточної домовленості, — сказав він.

Він також висловив сподівання, що незабаром має відбутися зустріч між міністром інфраструктури Польщі Даріушем Клімчаком і представниками страйкарів, і проблему блокади вирішать до Різдва.

У Міністерстві відновлення України також заявили, що погодили план дій щодо розблокування кордону з новим керівництвом Міністерства інфраструктури Польщі.

Там зазначили, що вдалося досягти розуміння щодо компромісних рішень. Наступним етапом мають стати переговори польського Мінінфраструктури з протестувальниками.

Польський посадовець виступив з новою цинічною пропозицією щодо України

На переконання Міхала Колодзейчака, офіційна Варшава повинна зробити все можливе, щоб захистити свої інтереси у зв'язку зі вступом України до Євросоюзу.

Заступник міністра сільського господарства Польщі звернув увагу на те, що в українському сільському господарстві України домінують 95 фермерських господарств.

Він також наголосив, що це холдинги, в руках яких зосереджені 50% сільськогосподарських земель в Україні.

Тому нам потрібно захистити свої інтереси, наприклад, як це зробила Німеччина, коли Польща вступила до ЄС – тоді ринок праці для поляків був заморожений на 8 років. Сьогодні ми маємо говорити про те, що агропродовольча продукція з України – сира й перероблена – не повинна потрапляти до Польщі, наприклад, протягом 20 років після вступу України до ЄС", – заявив член команди Дональда Туска.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?