У Чехії назвали терміни прибуття в Україну першої партії боєприпасів
Категорія
Політика
Дата публікації

У Чехії назвали терміни прибуття в Україну першої партії боєприпасів

Петр Фіала
Джерело:  online.ua

За словами прем'єр-міністра Чехії Петра Фіали у рамках неформальної зустрічі представників країн-партнерів України, перша партія артилерійських боєприпасів за ініціативою Праги має прибути в Україну вже найближчими днями. 

Що відомо про зустріч партнерів України у Чехії з приводу військової допомоги

Прем’єр-міністр Чехії зазначив, що наразі вже 15 країн ЄС та НАТО виділили понад 1,6 млрд євро на закупівлю артилерійських боєприпасів для України в рамках ініціативи Чехії.

Як я і обіцяв, перші десятки тисяч боєприпасів калібру 155 міліметрів будуть доставлені в червні. Україна може очікувати першу партію вже найближчими днями, — наголосив Фіала.

У середині квітня прем’єр-міністр Чехії повідомляв, що його країна уклала контракти на поставки до України 180 тис артилерійських боєприпасів і домовляється ще про 300 тис.

Що кажуть в Україні

Під час двосторонньої зустрічі з паном Фіалою обговорили реалізацію артилерійської ініціативи, на яку зібрано вже понад 1,6 млрд євро. Для нас важливо, аби боєприпаси надходили вчасно, системно та згідно з графіком уже з червня, — зазначив зі свого боку прем’єр-міністр Денис Шмигаль, який перебуває з візитом у Празі.

Серед інших ідей, які є тематикою обговорення і про які повідомив Шмигаль, є  "можливість використання зброї партнерів для захисту на території агресора".

Український прем’єр повідомив, що отримав підтримку Фіали в цьому питанні. Ця тема має обговорюватися також у ширшому форматі.

Серед тем розмови — спільні виробництва у сфері ОПК, об'єднання зусиль щодо посилення тиску на Росію. Санкції, конфіскація російських активів, формула миру, актуальні питання співпраці, — додав Шмигаль.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?