У ЦПД спростували фейкове "вбивство" неіснуючого журналіста Мохаммеда Аль-Алаві
Категорія
Україна
Дата публікації

У ЦПД спростували фейкове "вбивство" неіснуючого журналіста Мохаммеда Аль-Алаві

Центр протидії дезінформації
фейк

Російські пропагандисти розповсюджують інформацію про те, що нібито було вбито єгипетського журналіста-розслідувача Мохаммеда Аль-Алаві, який опублікував матеріал про “віллу тещі Зеленського”.

Росія поширює фейк про вбитого журналіста, якого не існує

Як зазначається, Центр зафіксував нову хвилю повідомлень про буцімто вбивство “журналіста Мохаммеда Аль-Алаві”, який опублікував матеріал про “віллу тещі Зеленського”. 

Проте новина про вбивство журналіста-розслідувача є такою ж вигадкою, як і існування самого журналіста, оскільки такої особи не існує. 

Довіряйте лише верифікованим джерелам інформації. Не дайте ворогу ввести себе в оману, — зазначили в ЦПД.

Поширюючи подібні фейки, на думку ЦПД, російська пропаганда намагається дискредитувати Україну та, зокрема, особисто Президента Зеленського, а також поширює міф про “відсутність” свободи слова в Україні та масштабну цензуру.

РФ використовує іноземних журналістів для пропаганди проти України

У межах операції “Перун” РФ планує залучити іноземних журналістів, медійних осіб та блогерів для виправдання агресії проти України та висвітлення ситуації довкола України з вигідних для Кремля позицій.

Так, раніше ЦПД повідомляв про американську журналістку Фіореллу Ізабель. Пропагандистські медіа називають її американською журналісткою, однак сама вона не приховує, що працює на телеканалі RT. 

Ізабель у соцмережах висвітлює події у світі, зокрема в Україні та на Близькому Сході, у світлі кремлівської пропаганди.

Також журналіст родом з Ісландії Хаукур Хауксон намагаючись дискредитувати Україну, поширював фейки Кремля про “біолабораторії США" та “нацистів”.

Окрім цього після виходу військ РФ із Київщини Хауксон називав шокуючі репортажі про звірства окупантів у Бучі “театром мерців” та “продуманим до дрібниць фейком”.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?