У деяких областях України скасували екстрені відключення світла
Категорія
Україна
Дата публікації

У деяких областях України скасували екстрені відключення світла

ДТЕК
світло

Екстрені відключення світла скасували в Києві, Київській, Одеській, Донецькій та Дніпропетровській областях.

У низці областей України скасовано екстрені відключення світла

Як зазначається, станом на 09:00 15 травня екстрені відключення в Києві, Київській області, на Одещині, Донеччині та Дніпропетровщині скасовано. 

Проте ситуація в енергосистемі залишається складною, тому просять ощадливо використовувати електроенергію.

Проте як повідомили в “Укренерго”, було застосовано контрольовані аварійні відключення для промислових та побутових споживачів по всій Україні.

Аварійні відключення поновили о 06:40, а тривали вони до 09:00. Енергоживлення обʼєктів критичної інфраструктури не обмежували.

Причина відключень — це збільшення дефіциту електроенергії, оскільки через похолодання споживання зросло, а енергосистема суттєво пошкоджена через російські обстріли.

До того ж для промислових споживачів діють графіки обмеження потужності з 00:00 до 24:00 протягом 15 квітня

Атаки РФ на українську енергетику

Під час масованого обстрілу України в ніч на 11 квітня росіяни повністю зруйнували Трипільську ТЕС у місті Українка на Київщині. Відтак ПАТ «Центренерго» втратило 100% генерації. До нього входять:

  • Зміївська ТЕС на Харківщині (знищили росіяни);

  • Трипільська ТЕС на Київщині (знищили росіяни);

  • Вуглегірська ТЕС на Донеччині (захопили росіяни).

22 березня російські окупанти вчинили найбільшу від початку повномасштабного вторгнення комбіновану атаку на українську енергосистему. У Харкові тоді стався блекаут. Серед іншого окупанти вдарили по Дніпровській ГЕС, але загрози прориву греблі немає.

Обидві станції, які входять до складу ДніпроГЕС (ГЕС-1 і ГЕС-2), припинили роботу, водночас ГЕС-2 зазнала критичних пошкоджень.

Після цього росіяни ще кілька разів атакували критичну інфраструктуру. У ніч на 8 травня російські війська масовано атакували Україну ракетами й дронами.

Ціллю стали обʼєкти генерації та передачі електроенергії у Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській та Вінницькій областях. Після цього дві ГЕС вивели з експлуатації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?