У Держдепі відреагували на заяву Зеленського щодо проведення виборів
Категорія
Політика
Дата публікації

У Держдепі відреагували на заяву Зеленського щодо проведення виборів

Держдеп США
Володимир Зеленський

За словами команди шефа американської дипломатії Ентоні Блінкена, офіційний Вашингтон з розумінням ставиться до слів українського лідера Володимира Зеленського про те, що війна – не ліпший час для проведення виборів.

Влада США підтримує рішення Зеленського

З офіційним коментарем з цього приводу виступив представник Держдепу Ведант Патель.

Я думаю, що важливо пам'ятати, що Україна опинилася в такому становищі, тому що Росія продовжує вести свою повномасштабну незаконну війну проти України. Україна та її народ борються за виживання, – зазначив американський дипломат.

Він також звернув увагу американців та міжнародної спільноти на те, що майже 20 відсотків території України окуповані, а десятки мільйонів українських громадян є переміщеними особами, багато з яких опинилися за межами країни як біженці.

Ні для кого не секрет, що країна-агресорка також продовжує щоденні обстріли цивільної інфраструктури по всій Україні.

Ми також чітко заявили нашим українським партнерам про наше зобов'язання підтримувати не лише Україну в її боротьбі, але й підтримувати обережний і конституційний підхід до збереження демократії у воєнний час, – підсумував представник Держдепу США.

У США прокоментували чутки про таємні переговори щодо України

Державний департамент на офіційному рівні спростував інформацію про нібито обговорення американської та європейської сторони з офіційним Києвом щодо початку "мирних" переговорів із Росією.

Як уже згадувалося раніше, нещодавно телеканал NBC News поширив дані про те, що посадовці з США та ЄС почали обговорювати з Україною можливість проведення мирних переговорів з РФ.

Журналісти також стверджують, що під час цих дискусій зокрема йшлося про те, від чого Україні, можливо, доведеться відмовитися, щоб досягти домовленостей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?