У "Дії" запустили е-бронювання від мобілізації. Як це працює
Категорія
Україна
Дата публікації

У "Дії" запустили е-бронювання від мобілізації. Як це працює

У "Дії" запустили е-бронювання від мобілізації. Як це працює
Джерело:  ДІЯ

На порталі “Дія” запустили сервіс електронного бронювання від мобілізації військовозобовʼязаних працівників.

Головні тези:

 

  • Керівники критично важливих підприємств можуть забронювати співробітників через портал, система автоматично перевіряє їх дані в реєстрі “Оберіг”.
  • Процес бронювання у “Дії” займає до години та усуває людський фактор, вже заброньовано понад 900 працівників під час бета-тесту.
  • Раніше бронювання працівників було доступне лише в офлайн-форматі, але завдяки новому сервісу процедура значно прискорилася.
  • Уряд України підтримав постанову, що дозволяє керівникам установ і підприємств користуватися електронним бронюванням на порталі “Дія”.

Як працює бронювання від мобілізації в “Дії”

Відтепер керівники критично важливих підприємств і тих, які забезпечують потреби Сил оборони, можуть забронювати співробітників через портал.

Щоб забронювати працівників, потрібно подати заяву на порталі.

Система автоматично перевірить дані працівника в реєстрі «Оберіг», його працевлаштування і чи підприємство є критично важливим, чи відповідають дані вимогам, а потім надішле результат по кожному співробітнику в особистий кабінет керівнику.

Якщо відповідь позитивна — у працівника оновиться інформація в застосунку «Резерв+».

У «Дії» зазначають, весь процес займе до години й усуне людський фактор.

Сервіс усуває людський фактор та пришвидшує процес до години. Жодних перевірок вручну тижнями. Бо рішення з бронювання ухвалює не людина, а кілька автоматичних перевірок у реєстрах. У межах бета-тесту вже забронювали 929 працівників онлайн, — сказано у повідомленні.

Що цьому передувало

На початку червня український уряд підтримав постанову, яка дозволяє керівникам установ і підприємств бронювати своїх працівників у «Дії».

До цього бронювання було доступне лише у офлайн-форматі. Необхідно було подавати відповідні документи, тому процедура тривала багато часу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?